14-vuotias löysi Applen laitteista haavoittuvuuden – huomasi kohtalokkaan FaceTime-bugin ennen muita

Grant, 14, kertoo löytäneensa Applen haavoittuvuuden ennen muita. Viikkoa Grantin löydön jälkeen Apple poisti ryhmäpuheluominaisuuden FaceTimesta.

Amerikkalainen Grant Thompson, 14, löysi sattumalta Apple-laitteiden FaceTime-puheluista bugin. Grant pelasi vapaapäivänään pelejä ystäviensä kanssa, kun hän havaitsi, että FaceTimen bugi salli iPhonen muuttamisen salakuuntelulaitteeksi, kertoo CNN.

Viikkoa Grantin löydön jälkeen Apple poisti ryhmäpuheluominaisuuden, kun muut käyttäjät alkoivat valittaa bugista ja jakaa videoita sen toiminnasta sosiaalisessa mediassa.

Huomasi ongelman soittaessaan ystävälleen

Ongelma paljastui, kun Grant soitti puhelua ystävälleen. Ystävä ei vastannut. Grant pyyhkäisi näyttöä lisätäkseen ystävänsä ryhmäkeskusteluun ja huomasi, että kuuli äänet ystävänsä puhelimesta, vaikka tämä ei ollut vastannut.

– Kokeilimme muutaman kerran uudelleen ja huomasimme, että voimme pakottaa ihmiset vastaamaan FaceTime-puheluun. Kun olimme vahvistaneet, että se toimii, menin kertomaan äidilleni, Grant sanoo.

Äiti yritti kertoa bugista jopa faksilla

Yhdeksän päivän ajan Grantin äiti Michele yritti kaikkensa saadakseen tiedon poikansa löydöstä Applelle. Michele on ammatiltaan lakimies ja ymmärsi tilanteen vakavuuden; hän halusi korjata bugin, ennen kuin se päätyisi "vääriin käsiin".

Michele yritti soittaa yritykseen, lähetti sähköpostia, twiittasi aiheesta toimitusjohtajalle ja lähetti jopa faksin!

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

– Teini-ikäiseni löysi suuren turvallisuusvirheen Applen uudesta iOsista. Sen avulla voi kuunnella iPhonea/iPadia ilman hyväksyntääsi. Minulla on video, hän kirjoitti.

Michele yritti kaikkensa kertoakseen Applelle ongelmasta, mutta ei saanut vastausta, ennen kuin muutkin huomasivat ongelman ja siitä tuli ilmiö sosiaalisessa mediassa. Mediatkaan eivät tarttuneet naisen ilmoitukseen.

– Tämä on uuvuttavaa ja raivostuttavaa, Michele kommentoi ongelman raportoimista.

– Se on tehty kehnosti, varsinkin peruskansalaista ajatellen. Koen, että yritin kaikkeni, ja enemmänkin.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Apple korjaa ongelmaa, ei kommentoinut ilmoituksia

Apple kertoi CNN:lle, että se korjaa ongelmaa ja päivitys on tulossa. Se ei vastannut kysymyksiin Thompsonien vikailmoituksiin liittyen.

Michele ei tehnyt vikailmoitusta palkkioiden toivossa, mutta haluaisi silti, että Apple huomioisi hänen poikansa jotenkin.

 

Lähde: CNN

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja