Hurja bugi Applen FaceTimessa: mahdollisti iPhone-käyttäjien salakuuntelun uskomattoman helposti – Apple poistanut ryhmä-FaceTimen käytöstä

Applen FaceTime-puhelupalvelusta on paljastunut kenties yksi pahimmista bugeista ikinä. Virhe mahdollisti vaivattomasti kenen tahansa iPhone-, iPad- tai Mac-käyttäjän salakuuntelun ennen kuin nämä vastasivat tulevaan puheluun.

Virhettä oli helppo hyödyntää: ensin piti soittaa FaceTime-videopuhelu valitulle henkilöllle, tämän jälkeen alareunasta pyyhkäisemällä avautuvasta valikosta valita puheluun lisättäväksi oma numero. Tämän jälkeen virheellisesti Applen palvelu avasi puhelun vaikkei vastapuoli olisikaan puheluun vastannut. Puhelu oli auki salaa niin kauan kunnes se soi, eli siihen joko vastattiin tai siitä kieltäydyttiin.

Raporttien mukaan virhe ei heti avannut kaikissa tapauksissa videoyhteyttä, mutta jos puhelun vastaanottaja painoi virtapainiketta, avautui myös videoyhteys. Lisäksi raportoidusti samoin, jos puheluun lisäsi vielä yhden lisälaitteen.

Tieto bugista lähti leviämään sosiaalisessa mediassa vauhdilla viime yön aikana Suomen aikaa. Myös Apple reagoi nopeasti, ja on nyt poistanut käytöstä FaceTime-ryhmäpuhelut kokonaisuudessaan.

Osa käyttäjistä raportoi voivansa toistaa ongelmaa myös Applen suorittaman FaceTime-ryhmäpuhelujen käytöstä poistamisen jälkeen, kertoo 9to5Mac-sivusto, mutta tässä oli kyse ilmeisesti muutoksen vaatimasta läpimenoajasta.

Jos haluaa varmuudella korjata virheen omalta osaltaan, voi FaceTimen myös poistaa käytöstä asetuksista kohdasta FaceTime.

Apple on myös kertonut myöhemmin tällä viikolla tulossa olevan ohjelmistopäivityksen varsinaisesti korjaavan ongelman.

Apple esitteli FaceTime-ryhmäpuhelut iOS 12.1 -käyttöjärjestelmäversiossa viime vuoden loppupuolella. iOS 12.1:tä vanhempia versioita ongelma ei siis ole koskenut.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja