Mainos

14 virhettä, joita miesten tulisi välttää jouluna

Mies, jos haluat helpottaa puolisosi elämää ja antaa koko perheelle mukavan joulun, älä sorru seuraaviin joulumokiin.

Joulu on korkeiden odotusten ja stressin kulta-aikaa. Sen lisäksi, että naiset joutuvat paimentamaan miehiä kotitöiden pariin ympäri vuoden, he joutuvat tekemään sitä kahta kauheammin joulun aikaan. Tämä johtuu pääasiassa siitä, että puolisosi haluaa kaiken sujuvan täydellisesti.

Lue seuraava Metron leikkimielinen listaus virheistä, joita miehien kannattaa välttää, jos he eivät halua olla todistamassa puolisojensa hermoromahdusta.

1. Pukeudut joulupukiksi

Sinun kannattaa tiedostaa yksi yksinkertainen asia: se ei näytä hyvältä. Sama koskee myös tontuksi tai poroksi pukeutumista.

2. Pukeudut "suloiseen" villapaitaan

Sehän se on hyvä idea. Olipa sitten kyseessä anoppisi neuloma villapaita tai puolisosi ostama jouluneule, sinä pidät paitaa päälläsi koko joulun suuri hymy huulilla.

3. Otat neuvot liian kirjaimellisesti

Olet ehkä kuullut useaankin otteeseen, että kodinkoneiden hankkiminen joululahjaksi on huono idea. Mutta jos puolisosi on intohimoinen leipuri, hän taatusti ilahtuu upouudesta monitoimikoneesta. Silitysrauta ja muut puhdistusvälineet ovat silti edelleen kiellettyjen listalla.

4. Et ota neuvoja lainkaan tosissasi

Kuinka monta kertaa täytyy sanoa, että osta ne alusvaatteet vaimoasi, älä itseäsi ajatellen!

5. Jätät ostosten hankkimisen viime tippaan

Joululahjojen hankkimisen jättäminen jouluaattoon voi olla melko riskialtis valinta. Älä siis ihmettele, jos et saa kiitosta huoltoasemalta hankkimistasi lahjoista, kuten jäähdytysnesteestä.

6. Valitset väärän koon

Ennen lahjan hankkimista tarkista puolisosi vaatekaappi, sillä se kertoo kaiken, mitä sinun tulee tietää. Tarkista koko ja vaimosi tyyli, äläkä missään nimessä lähde sooloilemaan näiden asioiden kanssa. Seuraukset voivat nimittäin olla todella epämieluisat. 

7. Et paketoi lahjoja

Jos olet käyttänyt lahjan hankkimiseen aikaa, vaivaa ja rahaa, haluat sen taatusti myös näyttävän hyvältä. Vaikka et olisikaan paras askartelija, yritä edes tai pyydä paketoimaan lahja jo kaupassa. Kannattaa myös huomioida, että kaunis paketti antaa paljon anteeksi.

8. Käytät liikaa rahaa

Lahjoja hankkiessa kiinnitä katseesi hetkeksi myös tulevaan. Tajuntaa räjäyttävän luottokorttilaskun avaaminen tammikuussa ei välttämättä ole paras aloitus uudelle vuodelle.

9. Vietät paljon aikaa ulkona

Ripustat valoja, poltat tupakkaa, ruokit lintuja tai kolaat pihaa. Älä esitä, sillä kaikki tietävät sinun vain piileskelevän sukujoulua.

10. Olet allerginen suvulle

Olet taatusti keskustellut tästä asiasta jo aikaisemmin puolisosi kanssa. Yritä siis olla huokailematta aivan joka kerta, kun puolisosi ärsyttävä täti avaa suunsa.

11. Olet kilpailuhenkinen

Puolisosi ei välitä, onko teillä koko kadun suurin kuusi, enemmän jouluvaloja kuin naapurilla tai suvun isoin kinkku. Rajoita vähän!

12. Pelkäät kaupan myyjiä

Vaikka tämä saattaa tulla yllätyksenä, yritä silti käsittää, että kauppojen henkilökunta on olemassa sitä varten, että heiltä voi pyytää apua. Sen sijaan, että ostaisit epämieluisan lahjan, pyydä rohkeasti neuvoa. 

13. Heräät jouluaattona krapulassa

Sinun pitää kuitenkin rakentaa koko ilta legotorneja ja kestää kiljuvia lapsia. Eikö se olisi paljon helpompi kestää ilman hillitöntä pään tykytystä?

14. Aloitat liian innolla

Joulun odottaminen ja liköörikonvehtien ahmiminen voi johtaa siihen, että nukahdat jo ennen Samu Sirkan joulutervehdystä. Aloita siis joulun vietto maltilla, niin jaksat valvoa lahjojen avaamiseen saakka.

***

1:02

Lähde: Metro

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.