12-vuotias tyttö mursi kätensä tehdessään temppuja trampoliinilla – sitten lääkärit kertoivat vielä huonommat uutiset: "Kaiken tämän keskellä Vienna ollut äärimmäisen urhea ja vahva"

12-vuotiaan Viennan käsi jouduttiin amputoimaan trampoliinionnettomuuden takia, kertoo muun muassa Daily Mail.

12-vuotiaan brittiläisen Vienna Hayersin oikea käsi jouduttiin amputoimaan Sharnbrookissa 10. kesäkuuta sattuneen trampoliinionnettomuuden takia. Tyttö oli treenannut hyppytemppuja kotipihallaan, kun hän oli pudonnut kätensä päälle niin, että kyynärpää oli murtunut. 

Käsi oli pakko amputoida

Vienna vietiin ensin Bedfordin sairaalaan ja sieltä hänet siirrettiin Lontooseen Great Ormond Street -lastensairaalaan. Lukuisten operaatioiden jälkeen lääkärit totesivat, että käsi olisi pakko amputoida, koska verta ei kulkeutunut käteen kuten olisi pitänyt. Kirurgit tulivat siihen tulokseen, etteivät he pystyisi korjaamaan verenkierto-ongelmaa. 

Koronavirusrajoitusten takia vain Viennan äiti Michelle on saanut olla tyttärensä kanssa sairaalassa. Isä Gary on käyneet muutaman kerran, samoin Viennan 14-vuotias veli Fin.

Gary kertoo alkaneensa itkeä, kun hän kertoi Viennalle, että käsi jouduttaisiin amputoimaan. Tilanne kääntyi niin päin, että Vienna lohduttikin häntä.

Toiveikkaana kohti tulevaa

Tanssia pienestä pitäen harrastanut Vienna opettelee nyt suoriutumaan arjen toiminnoista pelkällä vasemmalla kädellä. Hän aikoo jatkaa tanssiharrastustaan. Hän avustaa ihan pienten oppilaiden opetuksessa ja aikoo esiintyä tulevaisuudessa.

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Palaan takaisin tanssin pariin ennen kuin huomaattekaan, tyttö kertoi Daily Mailille.

– Toivon pääseväni takaisin kilpailemaan, jos treenaan kovasti. 

Michelle kertoo, että viime viikot ovat olleet oikeaa tunteiden vuoristorataa. Hän ihailee tyttärensä päättäväisyyttä.

– Kaiken tämän keskellä Vienna on ollut äärimmäisen urhea ja vahva. 

Perhe perusti nettikeräyksen hankkiakseen Viennalle tarpeellisia tavaroita tulevaisuutta varten. He keräävät raha muun muassa kannettavaan tietokoneeseen ja iPadiin. Myös Viennan tanssikoulu kerää rahaa kuntoutusta varten.

Lue myös:

    Uusimmat