Adam osti tyttärelleen tämän kovasti toivoman uima-asun – pelottavat seuraukset: "Ajattelin, että ei tämä näin voi päättyä"

Yhdysvaltalaistyttö oli hukkua merenneitoasun takia. Tytön isä antoi haastattelun Today-sivustolle.

New Jerseyssä asuva kolmen lapsen isä Adam Lisberg pelästyi sunnuntaina 28. kesäkuuta pahanpäiväisesti, kun hänen nuorempi tyttärenä, 5-vuotias Annabelle, oli hukkua kotipihalla olleeseen lasten uima-altaaseen. Annabelle ja 7-vuotias Ruby olivat leikkineet vedessä ja molemmilla oli ollut yllään suosittu, lapsille tarkoitettu merenneidonpyrstöasu. Merenneitoasut ovat viime vuosina kasvattaneet suosiotaan myös Suomessa.

Nuo asut kuuluivat tyttöjen suosikkeihin. He olivat aiemmin pitäneet vastaavanlaisia asuja niin paljon, että ne olivat hajonneet. 

– Tytöt ovat aina rakastaneet merenneitoja, Adam kertoi Today.com-sivustolle.

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Tiesimme, että he eivät ne päällään pystyneet potkimaan jaloillaan tai kävelemään kunnolla ja he itsekin tajusivat sen, mutta allas oli vain 60 senttiä korkea. He pääsivät ylös, vaikka istuivatkin.

Jättivät tytöt keskenään uima-altaalle

Adam ja hänen vaimonsa pitävät silmällä lastensa uimaleikkejä säännöllisesti. Tuolla kertaa kumpikaan ei kuitenkaan ollut seurannut tyttöjen touhua joka sekunti. Perheen 5-vuotias Ben oli samaan aikaan sähläämässä keittiössä avokadojen kanssa, eikä Adam halunnut hänen sotkevan guacamolen takia koko keittiötä, joten hän jätti tytöt leikkimään altaalle ja meni sisään Benin luo.

– Jokainen vanhempi tietää, että lasta täytyy pitää tarkasti silmällä ja että koko ajan tulee olla varuillaan. Minä kuitenkin ajattelin, että tytöt pitävät silmällä toisiaan ja leikkivät altaalla ihan keittiön ikkunan luona, joten kuulen heidät kyllä. Sillä välin poikani oli aikeissa sotkea koko keittiön avokadolla. Ajattelin, että voin ihan hyvillä mielin mennä tekemään guacamolea hänen kanssaan samalla, kun katselen tyttöjen touhuja ikkunasta.

Tyttö oli vajonnut pinnan alle

Kun ulkoa alkoi yllättäen kuulua itkua, Adam juoksi katsomaan, mitä tytöt tekivät. Kävi ilmi, että he olivat vain leikkineet eikä mikään ollut hätänä. Rauhoittunut Adam palasi takaisin sisään.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Ruby tuli sisään ja kertoi, että Annabelle ei liikkunut.

– Ajattelin, että ei tämä näin voi päättyä. On ollut kaunis, kiva sunnuntaipäivä ja tytöt ovat pitäneet hauskaa altaalla. Mutta kun menin hänen luokseen, hänen silmänsä olivat levällään, hän ei liikkunut ja ensimmäiseksi todella luulin, että hän on kuollut.

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Annabelle ei hengittänyt. Kun Adam alkoi elvyttää häntä, tytössä alkoi näkyä elon merkkejä. Ensihoitajat ja poliisi saapuivat pian ja veivät tytön sairaalaan. Hän oli siellä kaksi päivää.

– Ruby kertoi, että Annabelle oli ollut veden alla. Ruby oli yrittänyt puhua hänelle, mutta hän ei vastannut. Hän sai vedettyä siskonsa ylös vedestä. Se oli uskomatonta.

– Kunpa hän olisi huutanut, mutta hänen ensireaktionsa oli ollut siskon suojeleminen ja sen hän tosiaan teki.

Kaikeksi onneksi Annabelle selvisi ja voi hyvin. Hän kertoi, että oli leikin takia vetänyt kätensäkin puvun sisään. Hän oli vetänyt puvun olkapäidensä yli ja päätynyt veden alle. Hän oli yrittänyt rimpuilla pois puvun sisältä, mutta ei ollut pystynyt liikuttamaan käsiään. Kun hän oli yrittänyt puhua, ilmoille oli tullut vain kuplia.

– Uskon, että hän meni sokkiin. Hän tajusi, ettei voinut tehdä mitään.

Lastenlääkäri varoittaa vastaavanlaisista asuista

Today.com haastatteli lastenlääkäri Suzette Oyekua tapaukseen liittyen. Hän toteaa, että merenneitopuvut voivat  olla vaarallisia.

– Jos lelu tai asu rajoittaa jalkojen tai käsien toimintaa eikä lapsi sen takia pysty kellumaan, kyseessä voi olla turvallisuusriski.

– Kaikenlaiset välineet, jotka voivat rajoittaa lasten kykyä pysyä pinnalla, ovat sellaisia, joita kannattaa välttää. Nuo uima-asut ovat toki todella söpöjä, mutta ne rajoittavat lapsen kykyä liikkua, mikä voi aiheuttaa hukkumistapauksia.

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Vanhemmat katuvat huolimattomuuttaan

Adam ja hänen vaimonsa ovat poteneet tapauksen johdosta järkyttäviä tunnontuskia. Heitä kaduttaa, että eivät pitäneet lapsia silmällä koko ajan.

– Luulimme toimivamme parhaalla mahdollisella tavalla, mutta tilanne voi äkkiä saada karmean käänteen.

– Onneksi tyttäremme oli sankarillinen.

Adam toivoo, että muut vanhemmat eivät ostaisi lapsilleen vastaavanlaista asua, vaikka lapset niitä kovasti kinuaisivatkin.

– Toivon, että vanhemmat pelästyvät luettuaan tämän.

Lähteet: Today.com

Lue myös:

    Uusimmat