Sisarukset hyppäsivät 15 metriä korkean rakennuksen katolta Kiinassa – vanhemmat syyttävät pelifirmaa

Joka kymmenes nuori kärsii ongelmapelaamiseen liittyvistä oireista 2:22
Helmikuussa kerroimme, että joka kymmenes nuori kärsii ongelmapelaamisen oireista.

RAkennuksen katolta hypänneet sisarukset olivat ilmeisesti saaneet idean kännykkäpelistä. Aiheesta kertoo muun muassa 7 News -sivusto.

11-vuotias poika ja hänen 9-vuotias siskonsa hyppäsivät 15 metriä korkean rakennuksen katolta Handanin kaupungissa Kiinassa maaliskuussa ilmeisesti siksi, että he olivat halunneet matkia kännykkäpelissä näkynyttä kohtausta, kertoo 7 News -sivusto. Vanhemmat vaativat nyt pelintekijöiltä kompensaatiota.

Molemmille vakavia vammoja

Poika kertoo, että hän ja hänen siskonsa olivat pelanneet paljon mobiilipelejä kännykällä ollessaan kotona koronaviruksen aiheuttamien rajoitusten takia. Koulua käytiin etäopetuksen avulla.

Kotona ollessaan lapset olivat innostuneet kovasti Mini World - ja Game for Peace -peleistä, joita he olivat pelanneet vanhemmilta saamillaan kännyköillä.

22. maaliskuuta sisarukset menivät kotitalonsa katolle ja hyppäsivät yhdessä sieltä alas. He loukkaantuivat vakavasti. Molemmilta murtui useita luita.

Lapset joutuivat moneksi viikoksi sairaalaan. Heille tehtiin myös kirurgisia operaatioita. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Vanhemmille hoito oli tuli kalliiksi. He lainasivat rahaa sukulaisiltaan ja perustivat nettiin rahankeräyksen.

– Näin tyttäreni makaavan siellä syvä viilto poskessaan ja molemmat silmät auki. Hän ei reagoinut mihinkään. Nostin hänet syliini ja juoksin sairaalaan, kertoo isä Shen Haiyong, 39.

Poika tuotiin sairaalaan vähän myöhemmin.

Olivat ilmeisesti ottaneet mallia pelistä

Hiljattain pojan kerrotaan sanoneen paikalliselle medialle, että hän ja hänen pikkusiskonsa olivat yrittäneet matkia kohtauksia, joita he olivat nähneet suosikkipeleissään.

– Siskoni sanoi, että ”kokeillaan, herätäänkö me takaisin eloon kuten pelissä”, poika oli kertonut.

Pikkusisko olikin ollut ensin halukas kokeilemaan temppua, mutta sitten häntä oli alkanut pelottaa.

– Neuvoin häntä sulkemaan silmänsä ja otin häntä kädestä kiinni ja hyppäsin. En muista, mitä sen jälkeen tapahtui.

– Halusimme katsoa ja kokeilla, voisimmeko lentää tai herätä henkiin kuten Game for Peacessa ja Mini Worldissa.

Olivat pelanneet pelejä tuntitolkulla

Isä kertoo paikalliselle medialle, että lapset olivat pelanneet pelejä jopa kahdeksan tuntia päivässä. Äiti uskoo, että lapset eivät olleet tuollaisia ennen kuin alkoivat pelata kyseisiä pelejä.

– He eivät olleet ikinä näin addiktoituneita. He pärjäsivät hyvin koulussa. Tyttäremme oli luokkansa priimus vielä ennen kiinalaista uutta vuotta, nainen kertoi.

Lapsille jää elinikäisiä vammoja

Isän mukaan lapset joutuvat olemaan sänkypotilaina vielä pitkään. Vammoilla on pitkäaikaisia vaikutuksia eivätkä he koskaan toivu niistä täysin.

Perhe on kertonut vaativansa hyvityksiä Tencent -teknologiajätiltä, joka omistaa molemmat pelit Kiinan markkinoilla. 

7 News -sivusto kertoo, että kiinalainen Tencent on tähän mennessä kieltäytynyt ottamasta vastuuta tapahtuneesta, sillä yhtiön mukaan ongelma on pääasiassa Mini World -pelissä eikä Game for Peacessa. Tencent julkaisee Game for Peacea, mutta sisarusten kuvailemat kohtaukset liittyvät pääasiassa Mini World -peliin, joka on Tencentin omistama, mutta Miniwan Technology Co Ltd -yhtiön kehittämä, yhtiön edustaja kertoo The Sunille.

Lue myös:

    Uusimmat