11-vuotiaalta käsittämätön juoksusuoritus – halusi puolimaratoneilla Guinnesin ennätysten kirjaan

11-vuotias teki huikean juoksusuorituksen – halusi puolimaratoneilla Guinnesin ennätysten kirjaan 0:42
11-vuotias teki huikean juoksusuorituksen – puolimaratoneilla Guinnesin ennätysten kirjaan

Guinessin ennätyskirjoja rakastava Aiden on nuorin ihminen, joka on juossut puolimaratonin kaikissa Yhdysvaltain osavaltioissa.

Aiden Jaquez teki historiaa vain 11-vuotiaana. Aiden on käyttänyt yli neljä vuotta elämästään puolimaratoneja juosten. Hän on juossut sellaisen jo 50 Yhdysvaltain osavaltiossa, kertoo CBS.

Illinois'ssa asuva Aiden saattaakin nyt olla nuorin ihminen, joka on juossut puolimaratonin kaikissa osavaltioissa. Ennätykselle tosin odotetaan vielä vahvistusta Guinnessin ennätysten kirjasta.

Ennätyksen nykyinen haltija on vuoden vanhempi

Aiden rakastaa Guinessin ennätyskirjoja. Jo alakouluiässä nuori mies ymmärsi, että hänkin voisi päästä ihailemansa kirjan sivuille. Aiden päätti yrittää olla nuorin puolimaratonin jokaisessa osavaltiossa juossut henkilö.

Koska Guinnessin ennätyskirja ei valvo kyseistä ennätystä, Aiden aloitti jo kaksi vuotta sitten prosessin saadakseen ennätyskirjan varmentamaan suorituksensa.

Ennätys on kuitenkin esimerkiksi puolimaratonjärjestö 50 States Half Marathon Clubin tunnustama, ja sen nykyinen haltija on 12-vuotias Syrafina Mohammed.

Isoäiti inspiroi juoksemaan

Maratonjärjestön mukaan Aiden aloitti puolimaraton-uransa jo 6-vuotiaana nähtyään isoäitinsä Kathleen Taylorin kisaavan.

– Kun olin kuusi, mummini juoksi Floridassa, ja siitä sai siistin mitalin. Joten anoin ja anoin häneltä, että saisin juosta puolimaratonin, ja lopulta hän suostui. Vain hetki sen jälkeen saimme tietää, että olemassa on ennätys. Olen onnellinen, että pääsin loppuun, Aiden kuvaili CNN:lle.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

"Hän halusi tehdä tämän, ja on rakastanut jokaista hetkeä"

Ennätysmaaliviivan Aiden ylitti Kathleenin kanssa.

– Minusta on helpompaa juosta pitkää matkaa, koska jos juoksen lyhyttä, yritän juosta liian kovaa, Aiden kommentoi.

Kathleenin mukaan Alden ei ole yli neljän vuoden harrastusmatkan aikana kertaakaan epätöinyt tai suunnitellut luovuttamista.

– En minä pane häntä tekemään tätä. Hän halusi tehdä tämän, ja on rakastanut jokaista hetkeä, Kathleen sanoo.

Lähteet: CBSnews.com, CNN

Lue myös:

    Uusimmat