9-vuotias osallistui vahingossa aikuisten kymmenen kilometrin juoksuun – voitti kaikki: "Tätä tarinaa hän varmaan kertoo omille lapsilleen"

Sokea mies teki historiaa – juoksi maratonin opaskoirien avulla 0:33
Sokea Thomas otti ja teki historiaa New Yorkin puolimaratonilla: hän juoksi maratonin opaskoirien avulla!

9-vuotias Kade voitti kaikki aikuisosallistujat juoksukilpailussa.

9-vuotias Kade voitti vahingossa aikuisten juoksukilpailun. Lasten viiden kilometrin lenkkiä juossut Kade Lovell kääntyi reitillä eri suuntaan kuin olisi pitänyt ja ajautui väärään juoksukisaan, jonka yllätyksekseen päätyi voittamaan.

Äiti Heather alkoi huolestua, kun Kade ei ilmaantunut lasten viiden kilometrin juoksun maalipaikalle. Heather odotti poikaansa kisareitin varrella, mutta tätä ei näkynyt.

"Sain kaikki mukaani etsimään häntä..."

Aluksi Heather oletti, että pojan juoksu vain kulkee huonosti, mutta sitten ohi alkoi kulkea Kadea heikompia juoksijoita. Heather ajoi reitin läpi autollaan.

Hän ei löytänyt lastaan. Hän alkoi hätääntyä.

– Sain kaikki mukaani etsimään häntä, jopa yhden palomiehen. Sanoin: "Teidän täytyy mennä etsimään poikaani". Itkin. Näin ei ollut koskaan ennen käynyt, Heather kuvaili haastattelussa.

Sai ilmoituken lapsesta, joka "juoksee todella hyvin"

Lopulta eräs aikuisten kisaa katsomassa ollut katsoja soitti Heatherin langolle kertoakseen, että aikuisten kisassa on mukana "lapsi, joka juoksee todella hyvin". Kävi ilmi, että kyseessä on Heatherin poika.

Kade mitalinsa kanssa. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Kaden mukaan eräs vierellä juossut aikuinen kehotti häntä jatkamaan, kun lasten reitin käännös olisi ollut edessä.

– Nainen sanoi, että jatka suoraan. Joten jatkoin suoraan. Olin vähän hämmentynyt, nuori mies kuvailee.

Kade tajusi tapahtuneen, kun havaitsi reitin varrella kymmenen kilometrin matkaa opastavan kyltin.

– Ajattelin: "Äiti kyllä huutaa minulle".

Voitti koko kisan

Kade kuitenkin selvitti kymmenen kilometrin juoksun, tuli maaliin ensimmäisenä ja voitti siis myös kaikki aikuiset osallistujat. Kaden aika oli hieman yli 48 minuuttia. Hän oli minuutin nopeampi kuin kisan toiseksi tullut 40-vuotias.

Kun Heather sai kuulla poikansa saapuneen maaliin ja voittaneen, hän oletti, että kyseessä oli Kaden oman ikäluokan voitto. Pian äiti kuitenin sai yllättyä!

Heather uskoo, että poika onnistui ylittämään itsensä osittain omituisen tilanteen vuoksi.

– Hän varmaankin suoriutui paremmin kuin normaalisti, koska yritti päästä kisan loppuun ja oli hieman paniikissa, Heather sanoo.

Kaden tarina päätyi paikallisiin medioihin. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Nyt tapahtunut naurattaa jo äitiäkin

Kade on harrastanut juoksua 6-vuotiaasta saakka. Vaikka pojan yllättävä katoaminen nostikin äidin sykettä, hän on jo toipunut kokemastaan.

– Olin hyvin peloissani, mutta nyt voimme nauraa asialle. Tätä tarinaa Kade varmaan kertoo omille lapsilleen. Emme koskaan anna hänen unohtaa tätä: "Hei, muistatko, kun voitit vahingossa kymmenen kilometrin juoksun?"

Lue myös:

    Uusimmat