10 perhettä kieltäytyi adoptoimasta HIV-positiivista vauvaa – miespari antoi tytölle kodin: "Yhteys oli välitön"

1:46
Tästä uutisoitiin viime kuussa: suomalaisvauva adoptoitiin megatähden perheeseen 60 vuotta sitten

Argentiinalaispari kertoo kokeneensa välittömän yhteyden adoptoimaansa HIV-positiiviseen lapseen. Tyttövauva reagoi hyvin hoitoihin ja sai seurakseen siskon.

42-vuotias Damian Pighin ja 39-vuotias Ariel Vijarra päättivät haluavansa lapsen vuonna 2011. Aviopari koki useita pettymyksiä ennen kuin sai viimein puhelinsoiton vuonna 2014. 28 päivän ikäinen tyttövauva Olivia oli valmis adoptoitavaksi.

HIV-positiivinen Olivia oli tullut torjutuksi jo kymmenen perheen toimesta. Pariskunta ei kuitenkaan epäröinyt ottaa vauvaa osaksi perhettään.

– Heti kun näin hänet, tunsin, että hän oli osa elämääni. Yhteys oli välitön. Pitelimme häntä sylissämme, annoimme hänelle tuttipullon ja hän katsoi meitä silmät ammollaan, Vijarra kertoi paikallismedialle.

Tyttö reagoi hoitoihin hyvin

Pieni tyttö reagoi hyvin HIV-tartunnan hoitoon. Hänelle alkoi myös välittömästi kertyä painoa. Muutaman vuoden päästä perhe sai loistavia uutisia: virusmäärä oli laskenut mittausrajan alapuolelle.

Virus ei häviä elimistöstä nykyisillä hoidoilla koskaan täysin, ja se vaatii elinikäistä lääkitystä. Tartunnalla ei kuitenkaan lääkittynä ole välttämättä minkäänlaista vaikutusta ihmisen terveydentilaan, kertoo Hivpoint.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Pariskunta adoptoi myös toisen lapsen

Pariskunta adoptoi myös toisen tyttären nimeltään Victoria vuonna 2015. Victorian biologinen äiti oli kuullut pariskunnan tarinasta ja toivoi, että juuri he adoptoisivat hänen tyttövauvansa.

Pighin ja Vijarra työskentelevät Acunar Familias -organisaatiossa, joka auttaa perheitä adoptoimaan ei-toivottuja lapsia.

Lähde: UNILAD

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja