Oma äiti hylkäsi: Ilman silmiä syntynyt orpovauva etsii nyt rakastavaa adoptioperhettä

4:10
Sokea Anneli kertoo videolla, millaista on viettää joulua sokeana.

Venäläisvauva kärsii harvinaisesta epämuodostumasta, jonka vuoksi häneltä puuttuvat molemmat silmät. Nyt äitinsä hylkäämälle vauvalle etsitään rakastavaa perhettä, kertoo muiden muassa The Siberian Times.

Keski-Siperiassa Tomskin kaupungissa huhtikuussa syntynyt Sasha – koko nimeltään Alexander K. – on hyvin harvinaislaatuinen vauva. Lapsella on SOX2-geenin mutaatiosta aiheutunut anoftalmia. Kyseessä on hyvin harvinainen synnynnäinen epämuodostuma, jonka vuoksi Sasha syntyi ilman silmiä.

Sashan nuori äiti sai tietää vauvansa tilasta raskauden loppumetreillä. Nimettömäksi jäävä äiti päätti, että hän ei pystyisi tilanteessaan tarjoamaan silmättömälle vauvalle kaikkea, mitä lapsi tarvitsisi. Sasha päätyi samaan orpokotiin, jossa hänen äitinsäkin oli kasvanut. Vauvan isästä ei ole tietoa.

Nyt sokea orpovauva etsii rakastavaa adoptioperhettä.

Silmätön Sasha on yllättävän terve

Lääkäreiden mukaan silmättömänä syntynyt Sasha on muuten täydellisen terve. Tämä on harvinaista, sillä tyypillisesti SOX2-geenimutaation aiheuttamaan anoftalmiaan liittyy monia muitakin ongelmia. Genetics Home Reference -sivusto kertoo, että tilasta kärsivillä ihmisillä voi olla myös sairauskohtauksia, poikkeavuuksia aivoissa, hidasta kasvua, motoristen taitojen kehittymisen viivästymistä sekä oppimisvaikeuksia.

Tähän mennessä Sashan ainut ongelma silmättömyyden lisäksi on kaksi vauvan otsassa olevaa hyvänlaatuista kystaa. Ne on tarkoitus poistaa lähiaikoina.

Sasha on myös matkannut tuhansia kilometrejä Keski-Siperiasta Pietariin, jossa lääkärit istuttivat onnistuneesti vauvalle tekosilmät. Niiden on tarkoitus estää Sashan kalloa kasvamasta epämuodostuneeksi. Sasha tarvitsee uudet isommat tekosilmät puolen vuoden välein.

– Hän ei ole erilainen kuin muut lapset. Hän leikkii ja hymyilee, kuten kuka tahansa terve vauva. Hän rakastaa leikkimistä ja uimista. Hän on todella iloinen lapsi, orpokodin hoitaja kuvailee Sashaa The Siberian Timesille.

Julkisuus toi adoptiotarjouksia


Jos upotus ei näy, voit avata sen tästä.

Sashan tarinasta ovat uutisoineet myös kansainväliset uutissivustot. Moni ulkomaalainen on osoittanut kiinnostuksensa pientä Sashaa kohtaan.

Tällä hetkellä Sasha kuitenkin etsii ensisijaisesti venäläistä adoptioperhettä. Lisäksi venäläislasten adoptointia esimerkiksi Yhdysvaltoihin on rajoitettu. Venäjä ei anna lapsia myöskään adoptoitavaksi maihin, joissa samaa sukupuolta olevien avioliitot ovat sallittuja.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja