10 kakkuvinkkiä äitienpäivään

Äitienpäivää vietetään tulevana sunnuntaina, joten nyt on hyvä aika valmistautua jo äidin hemmotteluun sekä tehdä päätöksiä, mikä on tämän vuoden äitienpäiväkakku. Voit myös leipoa useamman sunnuntain kakkubuffettiin! Poimi näistä 10 vinkistä sopivat rakkaalle äidille.

Kuvassa yllä on Jenni Höijerin leipoma gluteeniton äitienpäiväkakku, sen täytteeksi sopivat pakastemansikat ja turkkilainen jogurtti.

Kinuskikakku

Kauramurotaikinasta tehdylle pohjalle voi koota kakun, jonka voi lykätä pakastimeen odottamaan tarjoilua. Katso makean kinuskikakun resepti täällä.

Mustikka-juustokakku

Myös tämä resepti sopii gluteenitonta ruokavaliota noudattavalle. Juustokakkupohja on tehty tavallisista maissilastuista sekä mantelijauheesta. Katso resepti täältä.

Juustokeksikakku

Tämän kakun pohjan voi tehdä maun mukaan joko kauramuro- tai suklaamurotaikinasta. Täytteenä on sitruunainen tuorejuustoseos, johon lisätään mausteeksi suklaarusinoita. Myös rommissa liotetut rusinat sopivat tähän hyvin. Katso resepti täällä.

Kätevä täytekakku

Tämä täytekakku on helppo leipoa Myllyn Paras Kauramurotaikinasta, jolloin ei tarvitse tehdä munavaahdosta kakkupohjaa. Klikkaa lukemaan resepti Leivontanurkasta.

Juhlakakku sitrustäytteellä

Sitruskakun täytteenä on lemon curdia, satsumaa tai greippiä, kuohukermaa, mascarpone-tuorejuustoa, sitruunarahkaa ja hiukan sitruunalikööriä. Klikkaa lukemaan resepti Leivontanurkasta.

Mansikka-suklaatäytekakku

Kakun täytteenä on mansikoita, mansikkarahkaa, kermavaahtoa sekä appelsiininmakuista tummaa suklaata.

Sitruuna-kinuskikakku

Tämä kakku oli erittäin kova hitti Makuja-keittiössä! Herkullinen kinuskikakku saa raikkautta sitruunakiisseli-kermavaahtoseoksesta. Katso resepti täällä.

Kolmen suklaan kakku

Ensimmäisessä kerroksessa on tummaa suklaata, toisessa maitosuklaata ja kolmannessa valkosuklaata. Tämä on todellinen herkkulahja äidille, joka rakastaa suklaata. Katso resepti täällä.

Sydämellinen prinsessakakku

Kaunis ja sydämellinen prinsessakakku saa makua vaniljakiisseli-kermatäytteestä. Kaulitse vaaleanpunaisesta marsipaanista kakulle kuorrutus. Katso resepti täällä.

MTV3/Laura Kokko

Lue myös:

    Uusimmat