Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Juhlakakku Sitrustäytteellä

Myllyn Paras
Julkaistu 08.05.2013 14:56(Päivitetty 08.05.2013 14:56)

Tämä kakkuresepti sopii isompiin juhliin, ja voit tehdä myös pienemmän n. 6-8 hengen kakun n. 18-20 cm vuokaan –pienennä tällöin annos puoleen. Tee kakku vaiheissa juhlia edeltävinä päivinä.

Elina Halttunen, Christina Aaltio ja Arja Savela valmistivat Juhlakakun Sitrustäytteellä Terveysmessuilla Helsingissä lokakuussa 2012.

Tarvitaan: iso n. 26 cm irtopohjavuoka, n. 15 hengelle

Kakkupohja:

6 munaa
3 dl sokeria
3 dl Myllyn Paras Sämpyläjauhoseosta tai Erikoisvehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta

Leivitykseen:

rasvaa
Myllyn Paras Kauraleseitä tai Korppujauhoja

Kostutus:

n. 2 dl sitrusliköörivettä, esim. limoncelloa + vettä tai vaaleaa mehua (esim. vedellä laimennettua sitruunamehua)

Täyte:

200 g lemon curdia
400 g satsumia tai greippejä pieneksi pilkottuna
2 dl kuohukermaa tai vastaavaa (1 tlk, voi olla laktoositon)
250 g mascarpone-tuorejuustoa
200 g sitruunarahkaa
2-3 rkl sitruslikööriä, esim. limoncelloa tai sitruunamehua + sokeria

Kakun kuorrutus:

500 g vaahtokarkkisokerimassaa tai kaulintamassaa

Tee näin:

1. Ota raaka-aineet huoneenlämpöön muutama tunti ennen kakkupohjan valmistusta, koska munat vatkautuvat parhaiten huoneenlämpöisinä. Voitele tasapohjainen kakkuvuoka (halkaisija 24-26 cm) ja leivitä pinta leseillä.

2. Vatkaa puhtaassa kulhossa sokeri ja munat kuohkeaksi, valkoiseksi vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe ja jauhot ja sekoita ne vaahtoon. Älä vatkaa. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista 175-asteisen uunin alatasolla n. 20–30 min. Kumoa kakku vähän jäähtyneenä.

3. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää tuorejuusto ja rahka. Mausta sitrusliköörillä tai sitruunamehulla ja halutessasi hieman sokerilla.

4. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan pitkäteräisellä sahalaitaisella veitsellä. Aseta alin levy tarjoiluvadille, kostuta sitrusvedellä käyttäen lusikkaa tai sivellintä. Levitä päälle lemoncurdia, hedelmäpaloja ja tuorejuustorahkaa.

5. Nosta seuraava kakkulevy päälle. Paina kämmenellä kevyesti. Kostuta ja tee toinen väli kuten edellinen. Nosta kolmas kakkulevy päälle ja kostuta myös sitä vähän. Paina kevyesti kämmenellä tai esim. työlaudalla, jotta pinnasta tulee tasainen. Voit tehdä kakun tähän asti valmiiksi jo edellisenä päivänä. Kakku saa mielellään mehevöityä kylmässä ainakin muutaman tunnin ajan ennen tarjoilua.

6. Levitä kakun pinnalle ohut kerros lemoncurdia. Tee valmiista vaahtokarkkisokerimassasta kakun pinta. Kauli massa ohueksi isoksi levyksi ja muotoile tasaisesti kakun päälle painellen. Koristele mieleiseksi.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

Paluu menneisyyteen: Suomalaisten juhlapöydän kiistaton ykkönen – näin teet täydellisen mansikkakakunPääsiäisen täytekakkuMansikka-mangotäytekakkuNaked PiparijäätelökakkuNaked TaatelikakkuPaluu menneisyyteen: Perinteinen täytekakku jakaa mielipiteet – banaania vai ei?
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 12:41
    Autot

    Renkaidenvaihto käsillä – vältä tyypilliset virheet!

  • 12:28
    Terveys ja hyvinvointi

    FT: EU pohtii suurta muutosta, joka käytännössä kieltäisi käsidesin

  • 11:12
    Autokoulu

    Yhä useampi opettaa omaa lastaan ajamaan autoa – vanhemmilta erikoisia pyyntöjä autokouluille

  • 11:02
    Raha

    Kannattaako auto korjauttaa? Tämä on "maaginen luku"

  • 08:18
    Ruoka

    Kumpi on oikeasti terveellisempää, näkkileipä vai hapankorppu?