Tämä kakkuresepti sopii isompiin juhliin, ja voit tehdä myös pienemmän n. 6-8 hengen kakun n. 18-20 cm vuokaan –pienennä tällöin annos puoleen. Tee kakku vaiheissa juhlia edeltävinä päivinä.
Elina Halttunen, Christina Aaltio ja Arja Savela valmistivat Juhlakakun Sitrustäytteellä Terveysmessuilla Helsingissä lokakuussa 2012.
Tarvitaan: iso n. 26 cm irtopohjavuoka, n. 15 hengelle
Kakkupohja:
6 munaa
3 dl sokeria
3 dl Myllyn Paras Sämpyläjauhoseosta tai Erikoisvehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
Leivitykseen:
rasvaa
Myllyn Paras Kauraleseitä tai Korppujauhoja
Kostutus:
n. 2 dl sitrusliköörivettä, esim. limoncelloa + vettä tai vaaleaa mehua (esim. vedellä laimennettua sitruunamehua)
Täyte:
200 g lemon curdia
400 g satsumia tai greippejä pieneksi pilkottuna
2 dl kuohukermaa tai vastaavaa (1 tlk, voi olla laktoositon)
250 g mascarpone-tuorejuustoa
200 g sitruunarahkaa
2-3 rkl sitruslikööriä, esim. limoncelloa tai sitruunamehua + sokeria