Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Kätevä täytekakku

Julkaistu 02.05.2013 09:22

Tämä täytekakku on helppo leipoa Myllyn Paras Kauramurotaikinasta, jolloin ei tarvitse tehdä munavaahdosta kakkupohjaa.

Sulata vain pakastetaikina ja tee kakkuun 3-4 pyöreää pohjaa taikinasta.

Paista taikinasta tehdyt pohjat sellaisenaan.

Halutessasi suklaisia cookiestyyppisiä kakkulevypohjia, lisää sulaneeseen kauramurotaikinaan n. 2 rkl vahvaa kaakaojauhetta ja 50 g rouhittua tummaa suklaata per levy.

Katso videolta, miten kakun tekeminen onnistuu

Pohja:
1½-2 pkt Myllyn Paras Kauramurotaikinaa (3-4 levyä)

Täyte:
2-4 dl vaahtoutuvaa kermavalmistetta (1-2 tlk)
250-500 g maitorahkaa, sitruunarahkaa tai tuorejuustoa (1-2 tlk)

Väliin:
3-4 dl mansikka- tai hedelmäsurvosta
6 dl viipaloituja mansikoita tai hedelmäpaloja

Kostutus:
2 dl maitoa tai maitojuomaa
2 tl vaniljasokeria

Koristeluun:
½-1 l mansikoita (500 g - 1 kg) ja/tai hedelmäpaloja
1 ruukku minttua tai pienilehtistä basilikaa

Sulata taikinalevyt ja kauli 3-4 levystä leivinpaperin päällä isot, ruokalautasen kokoiset pyöreät kakkupohjat, jokaisesta omansa. Paista kakkupohjia 200-asteisessa uunissa n. 7-10 min ja jäähdytä.

Valmista täyte vatkaamalla vaahtoutuva kermavalmiste tai vaniljakastike kovaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka.

Kokoa kakku tarjottimelle. Kostuta alimmaksi tuleva kakkupohja vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Levitä pohjalle mansikkasurvosta, marjoja/hedelmäpaloja ja rahkaseosta. Nosta toinen levy päälle, ja tee toinen kerros samoin. Kostuta myös päällimmäiseksi tuleva levy ja levitä sen päälle loput rahkaseoksesta. Koristele viipaloiduin mansikoin tms. ja vihrein yrtein.

Nosta kakku hetkeksi jääkaappiin, jotta sitä on helpompi leikata.

Mikäli pidät rapeasta keksikakusta, tarjoile heti teon jälkeen.

Mikäli pidät pehmeämmästä kakusta, anna kakun vetäytyä täytettynä muutamia tunteja tai yön yli jääkaapissa, koristele vasta sitten.

VINKKI: Halutessasi suklaisia cookiestyyppisiä kakkulevypohjia, lisää sulaneeseen kauramurotaikinaan n. 2 rkl vahvaa kaakaojauhetta ja 50 g rouhittua tummaa suklaata per taikinalevy.

Resepti: Arja Savela/Myllyn Paras

Lisää aiheesta:

Blue Velvet -täytekakku ItsenäisyyspäiväksiKekseliäs isänpäiväkakku: Korvaa perinteinen kinuski tällä herkulla!Äitienpäivän vadelmakakku kaurakeksilläYstävänpäivän suklaaleivoksetSuklainen keksikakkuMansikkakakku
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 12:41
    Autot

    Renkaidenvaihto käsillä – vältä tyypilliset virheet!

  • 12:28
    Terveys ja hyvinvointi

    FT: EU pohtii suurta muutosta, joka käytännössä kieltäisi käsidesin

  • 11:12
    Autokoulu

    Yhä useampi opettaa omaa lastaan ajamaan autoa – vanhemmilta erikoisia pyyntöjä autokouluille

  • 11:02
    Raha

    Kannattaako auto korjauttaa? Tämä on "maaginen luku"

  • 08:18
    Ruoka

    Kumpi on oikeasti terveellisempää, näkkileipä vai hapankorppu?