10 asiaa, joihin sinäkin sorrut matkalla

Turhat matkamuistot, mauttomat vaatteet ja ylikireät uimahousut. Syyllistymme lomaillessamme monenlaisiin asioihin, joita emme muuten tekisi.

Matkustaessamme emme aina käyttäydy normaalilla tavalla. Terve järki voikin jäädä kotiin. Skyscanner-sivusto listasi 10 asiaa, joihin syyllistymme ainoastaan matkustellessamme.

1. Huonot vaatevalinnat

Lomalle lähtiessä pakkaamme usein mukaan vaatteita, joita emme kotona käytä koskaan. Vaaleat pellavahousut ja Havaiji-paidat puetaan jo lähtiessä päälle. Vasta lentokoneessa huomaat, kuinka pellavahousuista näkyikin. Paitakin on jo kulahtanut.

2. Syöt aamupalaa kolmen edestä

Normaalisti jätät aamupalan yhteen leipään ja kupilliseen kahvia, mutta lomalla aamiaisbuffetissa haalit ruokaa lautasellisittain. Buffetista tulee haaste, joka sinun täytyy voittaa. Viiden croissantin, kolmen pasteijan, murokulhon ja pannullisen kahvia jälkeen syöksyt leivonnaispöytään. Mitä enemmän herkussa on suklaata, sen parempi.

3. Speedot

Laukusta kaivetaan uima-allasta varten tiukimmat ja vanhimmat speedot, mitä maa päällään kantaa. Tämä uima-asu on takuuvalinta, joka ei jätä arvailulle varaa.

4. Pakkomielle ruskettumiseen

Normaalisti vietämme auringossa vain muutaman tunnin päivästä, mutta lomalla meidän pitää saada mahdollisimman paljon väriä pintaan. Loman päätavoitteeksi muodostuukin usein saada mahdollisimman hyvä rusketus. Aurinkorasvan käyttö jää vähäiseksi ja kotiin tullessamme huomaamme, että iho ei olekaan ruskettunut, vaan kauttaaltaan palanut. Ihosyöpä ei ole leikin asia, joten suojaudu kunnolla!

5. Rakastut kulkukissaan

Rantaravintolassa syödessä kulkukissoja ei voi olla huomaamatta. Yksi tuleekin joka ilta katsomaan sinua suurilla, söpöillä silmillään. Ajattelet koko loman tuota pientä söpöläistä, ja lopulta haluatkin viedä sen mukanasi kotiin.

6. Innostut esittelemään hyppytaitojasi altaalla

Altaalla voi helposti alkaa lapsettaa, jolloin kiusaus hypätä altaaseen muuttuu ylitsepääsemättömäksi. Pian huomaatkin hyppääväsi pommin altaaseen niin, että vesi roiskuu ympäriinsä. Muista kuitenkin myös muita lomailijoita.

7. Muista suomalaisista tulee sielunkumppaneitasi

Toisessa pöydässä puhutaan suomea! Huomaat hakeutuvasi mukaan seurueeseen ja pian olettekin kaikki yhtä joukkoa. Tämä voi mennä niin pitkälle, että yrität metsästää muita suomalaisturisteja väkipaljoudesta – vain jotta pääset kehumaan hotelliasi ja sen allasbaaria.

8. Räpsit kuvia kuin mielipuoli

Pääsääntö on, että aivan kaikki pitää saada ikuistettua. Et voi irrottaa otettasi kamerasta, sillä jos näet vaikka hienon talon, se pitää ehdottomasti kuvata. Sen sijaan, että nauttisit näkymästä, katsot maailmaa linssin läpi. Kotiin tullessasi kuvat jäävät katsomatta.

9. Maistelet ruokia, joihin et muuten koskisikaan

Normaalisti mustamakkarakin on sinulle eksoottista, mutta lomalla napostelet vaikka mitä erikoisuuksia. Haluat tutustua maan ruokakulttuuriin tai sitten ruokalistaa ei ole englanniksi.

10. Ostat turhaa roinaa

Turistikohteet kuhisevat matkamuistojen myyjiä. Huomaatkin ostavasi magneetteja ja pieniä koriste-esineitä, joilla et kotona tee mitään. Ei riitä, että ostaisit matkamuistoja vain itsellesi, vaan viet niitä myös ystävillesi.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja