Mainos

10 ärsyttävää asiaa, joita lapsesi tekee – näitä hetkiä vielä kaipaat jonain päivänä

Jokainen äiti tietää, miten raskasta lapsiarki voikaan olla. Mutta aika menee todella nopeasti – näitä asioita sinulle tulee vielä hurja ikävä!

1. Sitä, että lapsesi seuraa sinua kaikkialle

... jopa vessaan. Tällä hetkellä sinua saattaa turhauttaa, ettet pääse edes pissalle yksin. Mutta jonain päivänä suret, kun nuo pienet töppöset eivät seuraakaan sinua kaikkialle, minne vain menetkin.

2. Kun lapsesi tulee viereesi nukkumaan

... ja vie ison osan sängystä, heräilee kesken yötä, potkii ja tönii sinua unissaan ja herättää sinut kukonlaulun aikaan. Mutta kohta lapsesi onkin jo niin iso, ettei hän enää kömmi viereesi nukkumaan ja tuhise onnellisena korvasi juuressa.

3. ”Äiti, äiti! Äiti? ÄITIIIII!”

Joskus tuntuu siltä, että äidin huomiota alituiseen kinuva lapsi on raskas. Mutta jonain päivänä saatat havahtua siihen, ettei lapsesi enää huutele äidin perään, eikä ole enää niin kiinni sinussa ja ole heti ensimmäisenä kertomassa sinulle kaikkea.

4. Kun käsilaukustasi löytyy kiviä...

... ja kaikkea muuta pientä sälää, joita lapsesi pitää aarteinaan ja haluaa sinun säilyttävän niitä. 

5. Kun lapsesi haluaa, että otat hänet syliin

Välillä tuntuu, etteivät kätesi riitä mihinkään, kun joudut kannattelemaan taaperoasi kaikkialle ja kaiken aikaa. Mutta kohta lapsesi onkin jo niin iso, ettet pysty kantamaan häntä – eikä hänkään enää kinu syliisi.

6. Kun lapsesi kysyy miljoona kysymystä

”Äiti, miksi taivas on sininen?”
”Äiti, mitä muurahaiset syövät?”
”Miksi tuo setä istuu maassa?”

Lapsellasi on miljoona kysymystä, joihin hän haluaa vastauksen – ja joskus et osaa edes vastata kaikkiin kysymyksiin. Joskus tuntuu, että kysymykset ajavat sinut hulluuden partaalle – mutta kohta kaipaatkin noita hassuja keskusteluja.

7. Kauppareissuja lapsen kanssa

Jokainen äiti osannee samaistua siihen, kuinka tuskaisaa lapsen kanssa kaupassa käyminen voikin olla. Lapsi voi saada raivokohtauksen kesken ruokaostosten, kun hän ei saakaan suklaata. Mutta kohta tuo pikkuapuri ei enää kinukaan leluosastolle tai ole maailman onnellisin, kun ostat tälle mansikkajäätelön.

8. Kun kaikkialla on sotkua ja lattiat ovat täynnä leluja

Leluja löytyy joka paikasta! Kaikkialla on kamala sotku! Mutta jonain päivänä saatat surra, kun leluja ei enää olekaan. Leikit ovat loppuneet.

9. Kun lapsesi herättää sinut aikaisin aamulla

Olisit voinut vielä nukkua, mutta ei: kello on viisi ja taapero on jo hereillä. Ja sinunkin pitää tietysti herätä. Vaikka nyt moiset aamuherätykset tuntuvat raskailta, kohta tuokin aika on ohitse.

10. Kun lapsesi haluaa leikkiä kanssasi

Pakko se on myöntää: ei näin aikuisena sitä osaa heittäytyä mielikuvitusleikkeihin samalla lailla kuin tuo pieni ihmislapsi. Mutta pian ikävöit noita leikkejä: lapsen viatonta mielikuvitusta.

Aika menee niin nopeasti – nauttikaa yhdessä tuosta arvokkaasta lapsuusajasta.

Katso myös pysäyttävä video:

Lähde: Netmums.com

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.