Äyriäislautanen

Äyriäislautanen on kotikokin ehdoton suosikki. Kun kaikki ainekset asetellaan kauniisti lautasille, ei tarjoiluastioiden tiskaamisesta tarvitse kantaa huolta. Ohjeen ainekset ovat vain vihjeeksi, sillä äyriäislautaseen sopii likimain mikä tahansa. Tarjoa lisänä maukasta chilikastiketta.

4 annosta

  • 160 g raputikkuja
  • 4 isoa simpukkaa kuorineen
  • 160 g katkarapuja
  • 2 dl keitettyä, jäähtynyttä riisiä
  • 8 minimaissia
  • 2 tomaattia
  • 2 keitettyä kananmunaa
  • 4 sitruunalohkoa
  • salaattia

Riisin maustamiseen

  • hieman tuoretta chiliä
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1 paprika
  • suolaa

Valmistusohje

1. Poista paprikasta siemenet. Hienonna paprika ja pane palat hetkeksi kiehuvaan veteen. Nosta paprikapalat vedestä ja sekoita riisin joukkoon. Poista chilistä siemenet, hienonna se ja lisää riisin joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Jos käytät tuoreita simpukoita, keitä ne ensin. Kalttaa, kuori ja hienonna tomaatit. Paloittele raputikut, kuori katkaravut ja kuori ja halkaise munat.

3. Annostele riisi lautasen keskelle keoksi. Asettele äyriäiset, munat, salaatti, sitruunalohkot, tomaatit ja minimaissit kauniisti riisin ympärille.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.