Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Gratinoidut taskuravut chilin kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

Neljälle

  • 4 keitettyä taskurapua
  • 1 keltasipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 vihreä paprika
  • ½-1 punainen chili
  • 2 rkl ruokaöljyä
  • ½ rkl raastettua tuoretta inkivääriä
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • suolaa maun mukaan
  • 1 maustemitallinen mustapippuria
  • 4 rkl maissijauhoja
  • tuoretta korianteria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Aseta ravut kuori alaspäin leikkuulaudalle. Pistä veitsenkärki kuorta ympäröivään juovaan niin että kuori halkeaa, murra kuori auki. Irrota lihat ja mäti ravusta ja huuhtele kuoret huolellisesti. Murra kynnet ja irrota lihat myös niistä.

2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Poista siemenet paprikasta ja chilistä ja hienonna ne. Kuumenna öljy keskilämpöiseksi paistinpannulla. Paista sipulia, valkosipulia, paprikaa ja chiliä noin 5 minuuttia. Lisää inkivääri, tomaattipyree, ravunliha ja mäti ja anna lämmetä. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Täytä taskuravunkuoret rapusekoituksella. Ripottele päälle hieman maissijauhoja ja gratinoi uunissa 4-5 minuuttia. Ripottele päälle tuoretta korianteria tai persiljaa.

Inkivääri ja chili antavat näille gratinoiduille taskuravuille eksoottista makua. Yritä löytää hieman pienempiä rapuja, mikäli ne tarjoillaan alkupaloina. Illalliselle voit valita isompia taskurapuja. Tarjoile ravut leivän kera.

Lisää aiheesta:

Valkosipulilla ja inkiväärillä maustettu katkarapucurryRapucurryJuustokuminalla maustettu punainen linssicurryChili-garam masala-kalaaMustasilmäpapuja intialaiseen tapaanGratinoitua taskurapua
ÄyriäisgratiiniAlkuruoatKevytKananmunatonGluteenitonLaktoositonKeventäjätPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Äyriäisgratiini
  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Äyriäisalkuruoka

  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Uunikatkaravut valkosipulilla

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Gratinoidut meriravut

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Katkarapunäkinkengät

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Gratinoitua hummeria