Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Paella á la Sami Garam

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Paella kuuluu espanjalaisen keittiön kestosuosikeihin. Kanaa, kalaa ja äyriäisiä mutkattomasti yhdistelevä ruoka onnistuu Sami Garamin ohjeella myös kotikeittiössä.

  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon

Ainekset

  • 200 g broilerinfileetä
  • 3 dl riisiä
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 1 sipuli
  • 1 punainen paprika
  • 5 valkosipulinkynttä
  • 0,5 g sahramia
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 150 g maissinjyviä
  • 100 g kivettömiä oliiveja
  • 200 g lohifileetä
  • 200 g suuria, kuorittuja katkarapuja
  • 200 g kuorellisia sinisimpukoita
  • nippu basilikaa
  • öljyä

Valmistusohje

Kuumenna pannu ja kaada siihen suhteellisen reippaasti öljyä. Suikaloi broilerinfileet ja paista niitä hetki. Suikaloi paprika ja sipuli ja lisää kanojen joukkoon. Mausta pohja valkosipulilla, sahramilla, pippurilla ja suolalla.

Kaada päälle riisi ja tomaattimurska. Kun seos kiehuu, lisää vielä puolisen litraa vettä. Lisää mukaan myös oliivit ja maissinjyvät ja anna hautua hiljakseen, kannen alla kymmenisen minuuttia. Tarkista, että riisissä on mukana nestettä.

Kuutioi lohifilee, nosta palat riisin päälle ja kypsennä kannen alla muutama minuutti. Nosta äyriäiset paellaan joukkoon ja leikkaa mukaan reilusti basilikaa. Tarkista maku ja tarjoa paella heti.

Lisäkkeeksi sopivat oivallisesti vaalea leipä sekä erilaiset tapakset ja juomaksi raikas valkoviini.

Lisää aiheesta:

Haudutettu broileri-tomaattipataKalaa paprikan ja pinaatinlehtien keraJättikatkaravut kreikkalaisittainScampi provencale à la Caesar - juhlaruokaa katkaravuistaKikhernepaellaMustasilmäpapuja sienten kera
PaellaKanaruokaKevytKananmunatonLaktoositonVideoreseptitPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Paella
  • 01.11.202111:04
    Harri Syrjänen

    Harri Syrjäsen paella-pasta

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Nopea paella

  • 18.02.201300:00
    Pastat ja nuudelit

    Jambalaya broilerista

  • 18.02.201300:00
    Pastat ja nuudelit

    Savukinkkuinen jambalaya

  • 18.02.201300:00
    Kanaruoka

    Paella broilerin, katkarapujen ja sienten kera