Paella á la Sami Garam

Paella kuuluu espanjalaisen keittiön kestosuosikeihin. Kanaa, kalaa ja äyriäisiä mutkattomasti yhdistelevä ruoka onnistuu Sami Garamin ohjeella myös kotikeittiössä.

Ainekset

  • 200 g broilerinfileetä
  • 3 dl riisiä
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 1 sipuli
  • 1 punainen paprika
  • 5 valkosipulinkynttä
  • 0,5 g sahramia
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 150 g maissinjyviä
  • 100 g kivettömiä oliiveja
  • 200 g lohifileetä
  • 200 g suuria, kuorittuja katkarapuja
  • 200 g kuorellisia sinisimpukoita
  • nippu basilikaa
  • öljyä

Valmistusohje

Kuumenna pannu ja kaada siihen suhteellisen reippaasti öljyä. Suikaloi broilerinfileet ja paista niitä hetki. Suikaloi paprika ja sipuli ja lisää kanojen joukkoon. Mausta pohja valkosipulilla, sahramilla, pippurilla ja suolalla.

Kaada päälle riisi ja tomaattimurska. Kun seos kiehuu, lisää vielä puolisen litraa vettä. Lisää mukaan myös oliivit ja maissinjyvät ja anna hautua hiljakseen, kannen alla kymmenisen minuuttia. Tarkista, että riisissä on mukana nestettä.

Kuutioi lohifilee, nosta palat riisin päälle ja kypsennä kannen alla muutama minuutti. Nosta äyriäiset paellaan joukkoon ja leikkaa mukaan reilusti basilikaa. Tarkista maku ja tarjoa paella heti.

Lisäkkeeksi sopivat oivallisesti vaalea leipä sekä erilaiset tapakset ja juomaksi raikas valkoviini.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!