Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Nopeat bebe-leivokset

8:57Näin loihdit helpot herkut vappupiknikille
Julkaistu 26.04.2024 09:26

MTV LIFESTYLE

Anu Heinaron pikaversiossa bebe-leivoksista oikaistaan käyttämällä valmista murotaikinaa.

  • Annosmäärä: 18–20

Pohja

  • 1 pkt (noin 300 g) valmista murotaikinaa

Täyte

  • 1 pss vaniljakastikejauhetta tai vaniljakreemijauhetta
  • 50 g voita tai kasvimargariinia

Kuorrute

  • 4 dl tomusokeria
  • 3-4 rkl vettä
  • karamelliväriä
  • nonparelleja

Valmistusohje

  1. Sulata pakastetaikina ohjeen mukaan. Ota täytteeseen tuleva voi pehmenemään huoneenlämpöön.
  2. Voitele muffinipelti. Painele voideltujen syvennysten pohjille ja reunoille ohuesti taikinaa. Kypsennä pohjia uunin keskitasolla 175 asteessa noin 10–12 minuuttia.
  3. Kun pohjat tulevat uunista, voit hieman lusikalla painaa pohjaa keskeltä alas, jos pohja on noussut liikaa.
  4. Anna pohjien jäähtyä, irrota varovasti hammastikkua apuna käyttäen jottei pohjat murru.
  5. Tee vaniljakastikejauheesta seos käyttämällä vain puolet nesteestä, joka ohjeessa mainitaan. Jos käytät kreemijauhetta, noudata pääosin ohjetta – pakkaukset vaihtelevat joten voit tässäkin laittaa ensin vähemmän nestettä ja lisätä mikäli tarvitsee. Tarkoitus on saada aikaan paksuhko seos.
  • Anna tekeytyä jääkaapissa pakkauksen ohjeen mukaan. Vatkaa pehmennyt voi vaniljaseoksen sekaan sähkövatkaimella. Täytä pohjat seoksella, tasoita pinta. Nosta jääkaappiin jähmettymään hetkeksi.
  • Tee sokerivesikuorrutus lisäämällä hieman elintarvikeväriä tomusokeriin ja sekoittamalla seokseen vettä. Seos on sopivaa, kun se on paksua mutta juuri ja juuri valuu. Ole varovainen veden kanssa, lisää sitä vähitellen.
  • Lusikoi jokaisen leivoksen pinnalle kuorrutetta ja tasoita veitsellä. Ripottele päälle nonparelleja.
  • Resepti: Anu Heinaro

    Lisää aiheesta:

    Koko Suomi leipoo: Hissu-mummun moderni kahvikakku, Janitan reseptiKoko Suomi leipoo: Annin "The fools who dream" – La La Land -henkiset suupalatMarkus Hurskaisen suklaa-taatelikakkuRakastatko mansikkamargaritoja? Siinä tapauksessa tämä kakkuresepti sopii sinulle täydellisesti! Tätä on pakko kokeilla! Suussasulava Snickers-kakku on takuuvarma hittiSuklaa-kookos-limetorttu
    Makeat leivonnaisetJälkiruokaLeivontaJälkiruoat

    Tuoreimmat aiheesta

    Makeat leivonnaiset
    • Eilen14:03
      Makeat muffinit

      Koristeltavat vadelma-suklaakuppikakut

    • 24.8.08:01
      Uuniomenat

      Uuniomenatrifle

    • 22.8.09:25
      Browniet

      Ranskanpastilli-brownie

    • 22.8.09:14
      Muffinssit

      Liisan suklaamuffinit

    • 18.6.11:57
      Mansikkakakku

      Pistaasi-mansikkajuustokakku