Anu Heinaron pikaversiossa bebe-leivoksista oikaistaan käyttämällä valmista murotaikinaa.

  • Annosmäärä: 18–20

Pohja

  • 1 pkt (noin 300 g) valmista murotaikinaa

Täyte

  • 1 pss vaniljakastikejauhetta tai vaniljakreemijauhetta
  • 50 g voita tai kasvimargariinia

Kuorrute

  • 4 dl tomusokeria
  • 3-4 rkl vettä
  • karamelliväriä
  • nonparelleja

Valmistusohje

  1. Sulata pakastetaikina ohjeen mukaan. Ota täytteeseen tuleva voi pehmenemään huoneenlämpöön.
  2. Voitele muffinipelti. Painele voideltujen syvennysten pohjille ja reunoille ohuesti taikinaa. Kypsennä pohjia uunin keskitasolla 175 asteessa noin 10–12 minuuttia.
  3. Kun pohjat tulevat uunista, voit hieman lusikalla painaa pohjaa keskeltä alas, jos pohja on noussut liikaa.
  4. Anna pohjien jäähtyä, irrota varovasti hammastikkua apuna käyttäen jottei pohjat murru.
  5. Tee vaniljakastikejauheesta seos käyttämällä vain puolet nesteestä, joka ohjeessa mainitaan. Jos käytät kreemijauhetta, noudata pääosin ohjetta – pakkaukset vaihtelevat joten voit tässäkin laittaa ensin vähemmän nestettä ja lisätä mikäli tarvitsee. Tarkoitus on saada aikaan paksuhko seos.
  6. Anna tekeytyä jääkaapissa pakkauksen ohjeen mukaan. Vatkaa pehmennyt voi vaniljaseoksen sekaan sähkövatkaimella. Täytä pohjat seoksella, tasoita pinta. Nosta jääkaappiin jähmettymään hetkeksi.
  7. Tee sokerivesikuorrutus lisäämällä hieman elintarvikeväriä tomusokeriin ja sekoittamalla seokseen vettä. Seos on sopivaa, kun se on paksua mutta juuri ja juuri valuu. Ole varovainen veden kanssa, lisää sitä vähitellen.
  8. Lusikoi jokaisen leivoksen pinnalle kuorrutetta ja tasoita veitsellä. Ripottele päälle nonparelleja.

Resepti: Anu Heinaro

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.