Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Currykatkaravut

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kun haluat nopeasti jotakin hyvää - jopa juhlavan hyvää - tässä on resepti. Riisi tai nuudelit sopivat lisäkkeeksi.

  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton

4 hengelle

  • 1 kg kuorellisia katkarapuja
  • 2 porkkanaa
  • 1/2 punainen paprika
  • 1/2 keltainen paprika
  • 1 salottisipuli
  • 1 palsternakka
  • 1 rkl currya
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 dl kermaa
  • 1 rkl chilikastiketta
  • 1/2 dl valkoviiniä
  • 4 dl kalalientä
  • 2 rkl maissitärkkelystä
  • 1/2 dl vettä
  • öljyä paistamiseen
  • suolaa

Valmistusohje

1. Kuori katkaravut. (Voit käyttää myös valmiiksi kuorittuja, mutta kuorelliset ovat yleensä mehevämpiä ja maukkaampia.) Kuori ja viipaloi porkkanat ja palsternakka. Poista siemenet paprikoista ja suikaloi ne. Kuori ja viipaloi sipuli.

2. Kuullota vihanneksia muutama minuutti öljyssä. Lisää curry, kääntele, niin että curryn maku herää ja lisää vasta sitten kerma, kalaliemi ja valkoviini. Purista sekaan valkosipuli ja anna porista jonkin aikaa. Sekoita maissitärkkelys vesitilkkaan ja suurusta kastike sillä. Lisää chilikastike ja mausta suolalla. Lisää katkaravut seokseen, sekoita ja kuumenna, mutta älä keitä enää, etteivät katkat sitkisty. Tarjoa heti höyryävän riisin tai nuudelien kera. Rapea patonkikin sopii.

Lisää aiheesta:

RapusalaattiValkosipulilla ja inkiväärillä maustettu katkarapucurryKatkarapukeitto banaanin keraKikhernepaellaMausteinen ravunpyrstöpataCurrykatkaravut chilikastikkeessa
ÄyriäiscurryKevytKananmunatonKeventäjätPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Äyriäiscurry
  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Valkosipulilla ja inkiväärillä maustettu katkarapucurry

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Rapucurry

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Thaicurrya surimin ja katkarapujen kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Currykalaa ja katkarapuja

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Nasi goreng