Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Scampisalaatti

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

6 annosta

  • 24 isoa scampia
  • suolaa ja pippuria
  • 1 rkl voita (kukkurallinen)
  • lehtisalaattia

Kastike

  • ½ dl oliiviöljyä
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl ranskalaista sinappia
  • 1/4 tl suolaa
  • jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Sekoita viinietikka, sinappi, suola ja pippuri kastikkeeksi. Puserra joukkoon valkosipulinkynsi. Lisää oliiviöljy. Huuhtele salaatti ja irrota lehdet varovasti.

Valitse suuria, ehjiä lehtiä. Valuta lehdet lävikössä ja pane kulhoon. Kaada sekaan kastike ja sekoita kevyesti. Annostele lautasille.

2. Kuullota scampeja 2-3 minuuttia molemmin puolin. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Kumoa hetkeksi talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva imeytyy pois.

3. Asettele lämpimät scampit salaattipedille ja tarjoa heti. Vinkki: Jos käytät katkarapuja tai ravunpyrstöjä, paista ne nopeasti kuumalla pannulla. Mausta suolan sijasta hienonnetulla tillillä.

Lisää aiheesta:

Pinaattia jogurtissaTaskurapusalaatti leipäkrutonkien keraJättikatkaravut kreikkalaisittainScampi provencale à la Caesar - juhlaruokaa katkaravuistaKirjolohta valkoviinikastikkeessaTaskurapukastike pastalle
ÄyriäissalaattiSalaatitKananmunatonGluteenitonLaktoositonPääruoatKalaruoka

Scampeista valmistat raikkaan ja maistuvan salaatin. Scampien asemasta voit käyttää ravunpyrstöjä tai jättikatkarapuja. Salaattiin sopivat myös kampasimpukat tai tuoreet katkaravut. Tarjoa lisänä tuoretta maalaisleipää.

Tuoreimmat aiheesta

Äyriäissalaatti
  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Länsirannikon salaatti

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Marinoitu jättirapu-sardiinisalaatti

  • 18.02.201300:00
    Kanasalaatti

    Kolme hyvää salaattia

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Ravunpyrstösalaatti

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Rapusalaatti