Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Taskurapurisotto

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Nigerialaisen alkuperäisreseptin mukaan tähän mausteilta tuoksuvaan risottoon käytetään erilaisia äyriäisiä, tähän olemme valinneet tölkkitaskurapuja.

  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

Neljälle

  • 2 purkkia taskurapuja
  • 4-6 jättikatkarapua
  • ½ dl kuorimatonta riisiä
  • 1 keltasipuli
  • 1 punainen paprika
  • 2 rkl maapähkinä- tai ruokaöljyä
  • 1-2 rkl currya
  • 1 tl hienonnettua punaista chiliä
  • 1 tl suolaa

Valmistusohje

1. Keitä riisi vedessä pakkauksen ohjeiden mukaan. Halkaise jättikatkaravut pituussuuntaan. Kuori ja silppua sipuli. Poista siemenet paprikasta ja suikaloi se.

2. Kuumenna öljy padassa keskilämpöiseksi. Paista katkarapuja, sipulia ja paprikaa 2 minuuttia. Mausta currylla, chilillä ja suolalla ja paista vielä 2 minuuttia.

3. Lisää keitetty riisi ja sekoita. Peitä kannella ja keitä 5 minuuttia – miedolla lämmöllä, jotta risotto ei pala pohjaan. Lisää taskuravunliha ja kuumenna. Tarjoile kuumana.

Lisää aiheesta:

Somalialainen rapupataPavut kookosmaidossaPapuja mausteisessa tomaattikastikkeessaLihakeitto auringonkukansiementen keraRapuja, taskurapuja ja katkarapuja cajunThaisoppa kanalla ja riisillä
RisottoPastat ja nuudelitKevytKananmunatonGluteenitonLaktoositonKeventäjätPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Risotto
  • 18.08.202407:00
    Japanilaista

    Japanilainen risotto eli takikomi gohan

  • 02.04.202310:45
    Kasvisrisotto

    Harri Syrjäsen parsa-sitruunarisotto

  • 12.11.202211:15
    Kala

    Harri Syrjäsen kylmäsavulohirisotto

  • 08.10.202211:30
    Risotto

    Harri Syrjäsen punajuuri-vuohenjuustorisotto

  • 10.09.202213:30
    Harri Syrjänen

    Kantarelli-kesäkurpitsarisotto Harri Syrjäsen tapaan