Taskurapurisotto
Nigerialaisen alkuperäisreseptin mukaan tähän mausteilta tuoksuvaan risottoon käytetään erilaisia äyriäisiä, tähän olemme valinneet tölkkitaskurapuja.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 2 purkkia taskurapuja
- 4-6 jättikatkarapua
- ½ dl kuorimatonta riisiä
- 1 keltasipuli
- 1 punainen paprika
- 2 rkl maapähkinä- tai ruokaöljyä
- 1-2 rkl currya
- 1 tl hienonnettua punaista chiliä
- 1 tl suolaa
Valmistusohje
1. Keitä riisi vedessä pakkauksen ohjeiden mukaan. Halkaise jättikatkaravut pituussuuntaan. Kuori ja silppua sipuli. Poista siemenet paprikasta ja suikaloi se.
2. Kuumenna öljy padassa keskilämpöiseksi. Paista katkarapuja, sipulia ja paprikaa 2 minuuttia. Mausta currylla, chilillä ja suolalla ja paista vielä 2 minuuttia.
3. Lisää keitetty riisi ja sekoita. Peitä kannella ja keitä 5 minuuttia – miedolla lämmöllä, jotta risotto ei pala pohjaan. Lisää taskuravunliha ja kuumenna. Tarjoile kuumana.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan