Thaicurrya surimin ja katkarapujen kera
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5669624/landscape16_9/515/290/d7ad0a342acc2b69604f43e05ec2ca9a/Cd/931718-4705.jpg)
Katkaravut, simpukat, surimi tai äyriäissekoitus purkissa ovat käytännöllisiä. Tämä on tyypillinen thaikeitto, keiton ja padan välimuoto. Voit säädellä ruoan tulisuutta currytahnan määrällä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 1 prk kuorittuja katkarapuja liemessä
- 1 prk surimia liemessä
- 1 rkl vihreää currytahnaa
- 1 rkl rapsiöljyä
- 1 vihreä chili
- 1 limen kuori
- 400 g kookosmaitoa
- 1 rkl sokeria
- 1 pieni kesäkurpitsa
- 1 ½ dl vihreitä herneitä
- tuoretta korianteria
Valmistusohje
1. Halkaise chili pituussuuntaan, poista siemenet ja suikaloi hedelmä hienoksi. Raasta limen kuori (vain ohut, vihreä osa). Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa. Lisää currytahna, hienonnettu chili, raastettu limenkuori, ja paista muutama minuutti. Lisää katkarapulientä ja keitä kokoon jonkin verran.
2. Halkaise kesäkurpitsa pituussuuntaan, raaputa pois siemenet ja suikaloi kesäkurpitsa. Lisää kattilaan kookosmaito ja sokeri, kun kastike kiehuu, lisää kesäkurpitsasuikaleet ja herneet.
3. Hienonna korianteri. Kuumenna keitto jälleen kiehuvaksi, lisää katkaravut ja surimi, anna niiden kuumentua mutta älä enää keitä. Ripottele päälle korianteria.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka