Suosittelemme juuri nyt: Nopeat ja helpot Kasvisruoka Hellapoliisi Gluteeniton Keitot Makeat leivonnaiset riista
Makuja
15.10.2017
Kalaruoka Uunilohi
Uunilohi on suomalaisille rakas arkiruoka. Kokeile herkkua uudella twistillä! Huomenta Suomen Makujen-aamu -ohjelmassa valmistettiin lokakuun alussa tätä herkullista uunilohta sriracha-kastikkeella. Kalaruoan kylkeen valmistui raikas jogurttikastike sekä perunamurska. Ruokalaji on helppo valmistaa ja lopputulos on näyttävä sekä maukas!
30.9.2017
Kalaruoka Kala
Kaloista suomalaisessa ruokapöydässä komeilee useimmiten lohta eri muodoissa. Keittiömestari suosittelee laajentamaan repertuaaria, ja kokeilemaan myös esimerkiksi silakkaa, madetta ja lahnaa. – Norjalaisen lohen voi korvata ruokapöydässä ihan millä vaan, melkein jopa olla syömättä kalaa. Haluaisin, että ihmiset söisivät kotimaisia kaloja,
6.4.2016
Tutkimuksen perusteella lähes jokainen suomalainen syö kalaa. Silti perinteisten kalatiskien suosio näyttää vuosi vuodelta laskevan. Lähes kaikki suomalaiset, 96 prosenttia, syövät kalaa ja kolme neljästä suomalaisesta haluaisi syödä kalaa nykyistä enemmän. Myös tieto kalan terveellisyydestä on kirkkaana kuluttajien mielessä, sillä 98
Reseptit
to 18.2.
Kalaruoka Kalapuikot
Itse tehdyt kalapuikot ovat koko perheen hitti! Nämä uunissa valmistuvat kalapuikot ovat ruokakirjoittaja ja toimittaja Satu Koiviston käsialaa. Kokeile ja ihastu.
22.12.2020
Kalaruoka Nopeat ja helpot
Maistuisiko nachopelti tonnikalalla? Tonnikala-nachopelti on helppo viikonloppuherkku. Tämän valmistus onnistuu lapseltakin. Määrää voit pienentää tai suurentaa ruokailijamäärän mukaan. Tonnikala-nachopelti valmistuu näin: Laita nachot leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Valuta tonnikalapalat. Kuori ja hienonna sipuli ja
24.9.2020
Kalaruoka Lohifilee
"Tämä resepti ei ole mistään kotoisin. En tarkoita, etteikö idän ihmelohi olisi gastronomisesti aito ruokalaji, vaan että se on töiden jälkeisessä nälässä ja aika tyhjäpäisessä tilassa syntynyt. Se on ensisijaisesti helppo ja nopea, mutta ihmeellisen hyvä – ihmelohi siis", Henri Alén kuvailee reseptiään. Idän ihmelohi valmistuu näin: Nypi
27.8.2020
Kalaruoka Hampurilainen
Itämeripäivää varten kehitetty fisuburgeri taipuu myös kotikeittiössä valmistettavaksi. Monipalveluiden tuotesuunnittelija Teemu Männikön reseptillä valmistat helposti kalaherkut Itämeren kunniaksi myös kotikeittiössä. Ota tästä resepti talteen ja haukkaa burgeria Itämerelle!
6.4.2020
Helppo uunilohi valmistuu vain kourallisesta raaka-aineita ja alle 20 minuutissa. Testaa The Kitchn -ruokasivuston reseptiä. Helppo sitruuna-tilliuunilohi valmistuu näin: Laita uuni lämpeämään 220 asteeseen. Voitele iso uunivuoka ja laita lofileet nahkapuoli alaspäin vuokaan. Taputtele fileiden pinta kuivaksi talouspaperilla. Sekoita
30.3.2020
Kalaruoka Lohilaatikko
Kari Aihinen opasti Kaappaus keittiössä -ohjelman kuudennella kaudella, miten valmistuu helppo ja maukas lohilaatikko. Kapen lohilaatikko valmistuu näin: Kuutioi lohi. Kuori ja viipaloi perunat ja pilko purjosta renkaita. Voitele vuoka ja lado perunat, purjot ja lohet kerroksittain vuokaan. Silppua kourallinen tilliä ja ripottele vuoan
10.3.2020
Täydellinen lohialkupala valmistuu minuuteissa. Kari Aihinen valmisti minuuttimarinoitua lohta Kaappaus keittiössä -ohjelman kuudennen kauden viidennessä jaksossa. Minuuttimarinoitu lohi valmistuu näin: Poista lohesta nahka ja leikkaa fileestä melko ohuita siivuja. Purista lohisiivujen päälle kolmen limen mehut ja laita kala jääkaappiin
20.2.2020
Kalaruoka Viiden jälkeen
Viiden jälkeen -ohjelma päätti tehdä Marttojen kanssa perinneruokien maineenpalautuksen. Perinteiselle herkkuaterialle valikoituivat kotimaisista luonnokaloista tehdyt kalamurekepihvit ja lantturanskalaiset sekä jälkiruoaksi talkkuna-marjapöperö. Kalamurekepihvit valmistuvat näin: Leikkaa nahattomat kalafileet paloiksi. Hienonna ne
Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja