Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Keisarihummerit piri piri -kastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

Neljälle

  • 8 raakaa keisarihummerinpyrstöä
  • ½ l vettä
  • 1 tl suolaa
  • 2 sitruunan mehu

Kastike

  • 2 valkosipulinkynttä
  • ½ dl hienonnettua persiljaa
  • 1 dl ruokaöljyä
  • ½ sitruunan mehu
  • 4 punaista chiliä
  • 1 maustemitta suolaa

Valmistusohje

1. Halkaise chilit pituussuuntaan, poista siemenet ja viipaloi chilit. Kuori ja puolita valkosipulinkynnet. Purista puolen sitruunan mehu.

2. Laita chili, valkosipuli, suola, puolen sitruunan mehu ja persilja tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi soseeksi. Lisää öljy vähän kerrallaan ja sekoita kastikkeeksi.

3. Kuori keisarihummerit ja laita ne kattilaan. Kaada päälle vesi, suola ja kahden sitruunan mehu. Laita päälle kansi ja kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua 3-6 minuuttia. Nosta ravunpyrstöt reikäkauhalla ja valuta. Laita pyrstöt kastikkeeseen ja tarjoile heti.

Piri piri on todella vahva chilikastike. Tämä kastikeresepti on kotoisin Mosambikista. Siellä kastike tarjoillaan joko kylmänä tai lämpimänä, sekä äyriäisten ja kalan kera että kanalle ja lihalle. Tässä ohjeessa kastikkeeseen lisätään keisarihummereita. Kastike maistuu hyvältä keitetyn riisin kera.

Lisää aiheesta:

Hapanimelä tomaattichutneyThai-maustettu kanapataValkosipulilla ja inkiväärillä maustettu katkarapucurryÄyriäisnyyttiPunakampelakääryleet meksikolaisella vihannessekoituksellaChili-garam masala-kalaa
HummeriKananmunatonGluteenitonLaktoositonPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Hummeri
  • 07.07.201712:01
    Huomenta Suomi

    Grillattua hummeria ja avomaankurkkusalaattia

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Liekitetyt hummerit

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Gratinoitua hummeria korvasienitäytteellä

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Keitetty hummeri

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Hummeri minute