Zlatan Ibrahimovicille hienoa historiaa uskomattomassa Milanon paikallisottelussa – Sitten "kaikki romahti”

Inter Milan nousi huimaan voittoon AC Milanista  Serie A:ssa sunnuntai-iltana. Milan johti ottelua ensimmäisen jakson jälkeen 0–2, mutta Interin kaksi pikamaalia toisen jakson alussa käänsivät ottelun suunnan, ja se karkasi lopulta 4–2-voittoon.

Milanin ruotsalaistähti Zlatan Ibrahimovic ei ollut ottelun jälkeen tyytyväinen joukkueensa otteisiin. Ibrahimovic löysi selvän syyn tappiolle.

– Lopetimme pelaamisen, joukkue lakkasi uskomasta. Emme enää painostaneet emmekä liikuttaneet palloa riittävästi. Tasoituksen jälkeen kaikki romahti, Ibrahimovic sanoi uutistoimisto Reutersin mukaan.

Ibrahimovicilla oli oma paikkansa tasoittaa ottelu 3–3:een toisen jakson viime hetkillä, mutta ruotsalaisen pusku painui ohi maalin. Interin Romelo Lukaku kuittasi loppulukemat 4–2 lisäajalla.

Tappiosta huolimatta tällä kaudella Milanin paitaan palannut Ibrahimovic onnistui tekemään ottelussa historiaa, kun hänestä tuli vanhin Milanon paikallisottelussa maalin tehnyt pelaaja 38 vuoden ja 129 päivän iässä. Ibrahimovic vei joukkueensa 0–2-johtoon ensimmäisen jakson loppuhetkillä. Milanin ensimmäisen oli tehnyt Ante Rebic noin viittä minuuttia aiemmin.

Interin maalit merkittiin Lukakun lisäksi Marcelo Brozovicille, Matias Vecinolle ja Stefan De Vrijlle.

Inter nousi voitollaan 54 pisteeseen ja Serie A:n kärkeen maalieron turvin. Tasapisteissä oleva Juventus kärsi lauantaina 2–1-tappion Hellas Veronalle. AC Milan on kymmenentenä 32 pisteellä.

Interin valmentaja Antonio Conte ei halunnut ottelun jälkeen joukkueensa mestaruusmahdollisuuksista. Conten mukaan unelmista puhuminen on vielä hyvin aikaista tässä vaiheessa kautta. Interillä on edessään kova viikko, kun se kohtaa Italian cupin välierän ensimmäisessä osassa Napolin ja myöhemmin viikolla sarjassa kolmantena olevan Lazion.

– Emme voi voittaa yhdessä päivässä, mutta rakentaminen jatkuu. Pelaajat osoittivat voimansa ja rohkeutensa tänään.

Voitto oli Interin neljäs peräkkäinen Milanon paikalliskamppailuissa Serie A:ssa. Voittoputki on pisin sitten vuoden 1983.