Mainos

Zara-vaateketju Suomeen

Stockmann ja maailmanlaajuisen muotimyymäläketjun Zaran omistaja Inditex-yhtymä ovat allekirjoittaneet sopimuksen Zara-ketjun tuomisesta Suomeen.

Maamme ensimmäinen Zara-myymälä avataan ensi maaliskuussa Helsingin keskustaan Aleksanterinkatu 19:ään, vastapäätä Stockmannin tavarataloa.

Ensimmäisestä Zara-myymälästä saatavien kokemusten perusteella Stockmann päättää parin vuoden kuluessa ketjun laajentamisesta. Stockmann arvioi, että Suomessa on edellytykset viiden tai kuuden Zara-myymälän menestymiselle.

Samalla kun Stockmann avaa Zaran ensimmäisen myymälän Suomessa, siirtyy tällä paikalla toimiva Seppälän myymälä entiseen toimipaikkaansa Keskuskatu 1:een. Keskuskadun huoneistossa tällä hetkellä toimivan Marks & Spencer -myymälän toiminta loppuu, ja sen tuotteet siirtyvät osaksi Stockmannin tavaratalon valikoimaa.

Inditex-yhtymän tulo Suomen markkinoille vahvistaa sen asemaa Pohjois-Euroopassa. Tällä hetkellä sillä on Zara-myymälä Kööpenhaminassa sekä Massimo Dutti-ketjuun kuuluvat myymälät Oslossa ja Ruotsin viidessä kaupungissa: Tukholmassa, Göteborgissa, Helsingborgissa, Kungsbackassa ja Malmössä.

Madridin pörssissä listatun Inditex-yhtymän viidellä ketjulla (ZARA, Pull & Bear, Massimo Dutti, Bershka ja Stradivarius) on yhteensä 1 142 myymälää 33 maassa, ja se työllistää 24 000 henkilöä. Inditex-yhtymän myynti viime vuonna oli 2 615 miljoonaa euroa ja nettotulos 259 miljoonaa euroa.

Stockmann-konserniin kuuluvalla tavaratalojen ryhmällä on seitsemän tavarataloa, joista viisi kotimaassa sekä yksi Moskovassa ja Tallinnassa. Konsernin myynti vuonna 2000 oli 1 468 miljoonaa euroa ja tilikauden voitto 28 miljoonaa euroa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.