Ystäviensä kanssa Blockfesteillä ollut Maria järkyttyi festivaalien kaaoksesta: "Tunnelma oli erittäin ahdistava ja turvaton, tilanne ei ollut järjestäjien hallinnassa"

Tampereella käynnissä olevan Blockfestin järjestelyt ovat herättäneet kritiikkiä. Paikalla eilen illalla olleen MTV:n toimittajan mukaan tilanne konserttialueella oli ajoittain kaoottinen.

Samaa mieltä on Blockfestiin useana vuonna osallistunut 32-vuotias Maria Laatio. Hän kertoo jättäneensä ystävineen Blockfestin viettämisen kesken ja palanneensa Helsinkiin, vaikka liput oli hankittu vielä tällekin illalle.

– Eilisillan kokemus oli niin kammottava, että istumme tällä hetkellä junassa matkalla takaisin Helsinkiin. Ei tuntunut houkuttelevalta jäädä enää toiseksi illaksi sinne, Laatio kertoo MTV Uutisille.

Laation mielestä Blockfestillä on aiempinakin vuosina ollut järjestelyissä ongelmia.

– Mitä olen keskustellut muiden Blockfestillä käyneiden ystävieni kanssa, niin tunne on yhteinen siitä, että meno on mennyt joka vuosi hurjemmaksi eikä tapahtuma ole järjestäjien hallussa.

”Alaikäisiä anniskelualueella, tappeluksi roihahtavaa tönimistä”

Laatio kertoo havainneensa eilen illalla Blockfestin anniskelualueella silminnähden alaikäisiä henkilöitä.

– Alaikäistenkin tuntui olevan helppoa kävellä anniskelualueelle, ei järjestyksenvalvojilla vaikuttanut olevan pallo hallussa siinä.

Samaan aikaan ihmiset viskoivat juomatölkkejä yleisöön.

– Minuun osui sellainen ja minun ystäväni sai päähän yhden tölkin. Näin kun muiden ihmisten päähän osui tölkkejä. Siellä oli tönimistä, joka meni sitten tappeluksi.

Laatio kuvailee tunnelmaa yleisössä ahdistavaksi ja kaoottiseksi.

– Siinä tuli todella turvaton olo itselle. Vaikka olemme kuitenkin jonkin verran käyneet festareilla ja keikoilla niin en muista koskaan tuollaista nähneeni. Se oli todella ahdistavaa. Siellä tuntui olevan sekaisin olevaa porukkaa.

”Liian vähän järjestyksenvalvojia”

Laation mukaan paikalla vaikutti olevan liian vähän järjestyksenvalvojia

– En huomannut, että kukaan olisi puuttunut tölkkien heittelyyn tai kiinnittänyt huomiota pahoinvoiviin ihmisiin. Itse näin ainoastaan anniskelualueen sisäänkäynnin kohdalla muutamia järjestyksenvalvojia.

Laatio kertoo päättäneensä ystävineen illan toiseksi viimeisen esiintyjän aikana, että nyt oli syytä poistua.

– Tässä vaiheessa huomasimme menon olevan jo niin kammottavan oloista, että emme halunneet jäädä enää paikalle.

Laatio kertoo laittaneensa joka vuosi Blockfestin järjestäjille palautetta samoista ongelmista, mutta tuloksetta.

– Tämä meidän jokavuotinen perinne loppui kyllä nyt tähän, harmillista kyllä.

Lue myös:

    Uusimmat