Valvonta petti Tampereen Blockfestillä: ”Anniskelualueelle toikkaroi alaikäisiä aitojen raosta ja yli hyppimällä”

Poliisi kertoo, että Tampereen Ratinassa järjestettävä Blockfest on sujunut kohtuullisen hyvin, tosin ongelmiakin on havaittu.

Poliisi kertoi lauantain vastaisena yönä ottaneensa päihtymyksen takia kiinni seitsemän henkilöä. Lisäksi useita henkilöitä kuljetettiin selviämisasemalle.

Poliisi huomauttaa, että päihtyneistä moni oli alkoholin lisäksi myös muiden päihteiden vaikutuksen alaisena.

Rikosperusteisia kiinniottoja poliisi teki eilisen illan aikana kymmenen kappaletta.

– Rikosilmoituksia on kirjattu yhteensä noin 60 kappaletta, joista kaksi epäiltyä törkeää huumausainerikosta, yksi törkeä ampuma-aserikos, yksi epäilty seksuaalirikos ja kymmeniä huumausainerikoksia sekä huumausaineen käyttörikoksia, kertoo poliisi tiedotteessaan.

Lisäksi poliisi kertoo tavoittaneensa valvonnan yhteydessä henkilön, jolla oli voimassa ulkomailta annettu kansainvälinen etsintäkuulutus.

MTV:n toimittaja: ”Joillakin keikoilla kaaosmainen tunnelma”

Poliisin mukaan suurin osa epäillyistä rikoksista tuli poliisin tietoon festivaalialueen ulkopuolelta.

MTV:n toimittaja Pauliina Ainasoja kertoo kuitenkin kiinnittäneensä huomiota festivaalialueella ajoittain vallinneeseen kaaosmaiseen tunnelmaan.

– Anniskelualueen ikärajavalvonta petti. Siellä erään aidan raosta pääsi kymmenittäin ihmisiä alueelle. Osa heistä oli varmasti alaikäisiä ja joillakin keikoilla oli mielestäni kaaosmainen tilanne, kun anniskelualueen pitkää aidanpätkää valvoi vain yksi järjestysmies. Järjestysmies joutui juoksemaan aidan yli hyppineiden henkilöiden perässä. Ja kun järjestysmies ei ehtinyt valvoa paikkaa, niin siitä hyppäsi lisää ihmisiä aidan yli.

Ainasoja kertoo silmiinsä pistäneen myös, että alueella oli roskattu erittäin runsaasti.

Lue myös:

    Uusimmat