Ystävänpäiväkysely paljasti: Loma sytyttää seksihalut

Finnmatkojen ystävänpäiväkyselyssä selvisi, että lomalla kiinnostaa paitsi romantiikka, myös kosinnan mahdollisuus.

70 prosenttia suomalaisista viihtyy lomalla petipuuhissa arkea enemmän, paljastaa Finnmatkojen ystävänpäiväkysely.

Kyselyn mukaan romanttisella lomalla tärkeintä on mahdollisuus rentoutumiseen, rauhoittumiseen ja puolisosta nauttimiseen. Yli 70 prosenttia 1098 vastaajasta arvostaa eniten edellä mainittuja asioita romanttisella lomalla.

Romanttisten lomien TOP 5 -kohteet:

1. Malediivit (24 %)
2. Mauritius (19 %)
3. Thaimaa (13 %)
4. Kreikka (11 %)
5. muu kohde: rakkauden kaupungit, kuten Rooma ja New York (8 %)

Rentoutuminen ja yhteinen aika vain oman rakkaan kanssa saa lemmen leiskumaan, sillä 70 prosenttia vastaajista kertoi harrastavansa lomalla enemmän seksiä kuin arkena. Siksi myös hotellilla on merkitystä loman valinnassa – 11 prosenttia vastaajista mainitsee korkeatasoisen hotellin olevan tärkein pariskuntaloman valintakriteeri.

Ehkä hieman yllättäenkin vain viisi prosenttia vastaajista piti tärkeimpänä romanttisen loman kriteerinä sitä, että hotelli toivottaa tervetulleeksi vain aikuiset lomailijat.

Malediivit tai Mauritius

Joskus yhteinen aika oman rakkaan kanssa innoittaa myös pitkällisiin tulevaisuudensuunnitelmiin, sillä lähes yhdeksän prosenttia vastaajista on kosinut rakkaintaan lomamatkalla. Yli 17 prosenttia vastaajista on harkinnut lomakosintaa.

Sydämeen ei mahdu kahta ämmää, sanotaan. Romanttisten lomakohteiden kärkeen ämmät kuitenkin kiilaavat: 72 prosenttia vastanneista ei ole koskaan yllättänyt rakkaintaan lomamatkalla, mutta jos yllättäisi, matkakohde olisi Malediivit tai Mauritius.

Ystävänpäiväkysely tehtiin Finnmatkojen Facebook-sivuilla ja Finnmatkojen ”Kysy matkailusta” -palstalla Vauva.fi-foorumilla 5.9.2.2015. Kyselyyn vastasi 1098 henkilöä, joista 89 prosenttia oli naisia ja 11 prosenttia miehiä. Vastaajista 32 % oli 3039-vuotiaita, 24 prosenttia 4049-vuotiaita, 22 prosenttia 2029-vuotiaita ja 14 prosenttia 5059-vuotiaita.

Lue myös:

    Uusimmat