Yritysjohtaja sanoo Uudelle Suomelle, että Posti antoi julkisuuteen virheellistä tietoa työehtosopimuksista: "Tämä on aivan valheellinen viesti"

Kuljetus- ja logistiikka-alan yritysjohtajat ihmettelevät Postin yritystä siirtää pakettilajitteluhenkilöstö halvemman työehtosopimuksen (tes) piiriin. Asiasta kertoo Uusi Suomi.

Uuden Suomen jutussa Vähälä Logisticsin toimitusjohtaja Ville Vähälä ja Kaukokiidon toimitusjohtaja Jari Immonen kertovat pitävänsä Postin ratkaisua ihmeellisenä. 

Posti ilmoitti noin viikko sitten, että noin 700 työntekijän palkka laskee merkittävästi, koska Posti siirtää osan työntekijöistä nykyistä halvemman eli Teollisuusliiton työehtosopimuksen piiriin. Posti perusteli ratkaisua sillä, että se tavoittelee samantasoisia työehtoja kuin sen kilpailijoilla on. 

Yritysjohtaja kummissaan

Vähälä sanoo Uudelle Suomelle, että hänen mielestään Posti antoi julkisuuteen virheellistä tietoa, kun se ilmoitti tavoittelevansa kilpailijoiden kanssa samantasoisia työehtoja. Vähälän mukaan alan kilpailijat noudattavat kalliimpaa AKT:n sopimusta. 

– Tämä on aivan valheellinen viesti. En minä ainakaan tunnista meidän toimialalla yhtä ainutta isompaa toimijaa, joka tällaisella kustannustasolla pystyisi toimimaan, Vähälä sanoo Uudelle Suomelle.

Sopimussihteeri Jyrki Halvari AKT:stä on vahvistanut Uudelle Suomelle, että alan isot toimijat Postia lukuun ottamatta käyttävät AKT:n työehtosopimusta. 

Vähälän mukaan Posti on jo aiemmin harjoittanut alalla polkumyyntiä.

Lue myös:

    Uusimmat