Yritys väittää tehneensä läpimurron: älypuhelimen akku, joka kestää viikon lataamatta

Brittiyritys Intelligent Energy väittää tehneensä läpimurron ja kehittäneensä uuden akun, jonka avulla älypuhelin toimii viikon ajan ilman latausta, kertoo Telegraph.

Intelligent Energy kertoo valmistaneensa iPhone 6:n prototyypin, joka sisältää sekä perinteisesti ladattavan akun, että yrityksen patentoiman, uutta teknologiaa käyttävän akun, joka luo sähköä yhdistämällä vetyä ja happea.

Yrityksen kehittämä vetyakku laitetaan puhelimen sisään. Patruuna luo pieniä määriä vettä ja lämpöä jätteenä.

Uusi akku mahtuu tavallisiin älypuhelimiin ja tuo niiden ulkonäköön vain yhden eron: puhelimen pohjaan täytyy tehdä venttiilit, jotka toimivat vetyakun "tuuletusaukkoina", joista sen päästämä vesihöyryn pääsee ulos.

Markkinoille ehkä parin vuoden päästä

Intelligent Energy kertoo miettivänsä patruunan myyntihintaa. Yrityksen johdon mukaan jo kahvikupillisen hinnalla päästäisiin käsiksi 300 miljardin punnan vuosimarkkinoihin.

– Me olemme onnistuneet tekemään niin ohuen vetyakun, että se mahtuu jo olemassa oleviin puhelimiin. Puhelimien ladattavia akkuja ei myöskään tarvitse ottaa pois vetyakun tieltä. Tämä on valtava askel. Jos liikumme kohti uutta teknologiaa, täytyy siitä kehittää sellaisia muotoja, joista ihmiset pitävät, Intelligent Energyn toimitusjohtaja Henri Winand kertoo Telegraphille.

Vetypatruunaa ei voi ladata perinteisin keinoin, koska se tarvitsee vetyä toimiakseen.

Tämän vuoksi yritys kehittää parhaillaan kertakäyttöistä "vetypatruunaa", jonka saisi kiinnitettyä tulevaisuudessa valmistettavien älypuhelimien pohjaan.

Patruunassa olisi niin paljon vetyä, että puhelin toimisi viikon ajan ilman lataamista.

– Meidän näkemyksemme on, että tuote olisi markkinoilla parin vuoden päästä, mutta suurin kysymys on se, kuinka nopeasti yhteistyökumppanimme haluaa lähteä edistämään tätä, yrityksen talouspäällikkö Mark Lawson-Statham sanoo Telegraphin haastattelussa.

Intelligent Energyn väitetään toimineen yhteistyössä Applen kanssa. Apple ei kuitenkaan kommentoinut asiaa Telegraphille.

Lue myös:

    Uusimmat