Ylös, ulos ja nauttimaan! Tänään voi olla kesän viimeinen hellepäivä – meteorologi: "Komea elokuinen ilta tulossa"

5:04
Katso videolta, minkälainen sää on tulossa!

Tänään helleraja ylittyy vielä laajasti koko maassa, aina Ouluun saakka. Koko viikon kestänyt helle kuitenkin pyyhkiytyy lauantaina pois Suomen kamaralta sadealueen tieltä.

– Kenties tänään on tämän kesän viimeinen laajamittainen hellepäivä. Yksittäiset hellerajan ylitykset ovat toki mahdollisia aina syyskuulle asti. Mutta tämä säätyyppi, josta on saatu nyt nauttia, vaihtuu matalapaineeksi, ennustaa MTV:n meteorologi Liisa Rintaniemi.

Tänään sää on vielä helteinen ja aurinkoinen monin paikoin. Helleraja ylittyy iltapäivällä, ja iltakin on lämmin.

– Komea elokuinen ilta on tulossa. Luvassa on laajalti lämmintä säätä, 20 asteen lukemat ylittyvät vielä iltayhdeksältäkin, Rintaniemi sanoo.

Sateet puskevat päälle

Säätyyppi muuttuu tämän päivän jälkeen. Lännestä Suomea lähestyy lauantaina sadeherkkä alue ja tuuli yltyy.

Rintaniemen mukaan lauantaina iltapäivällä esiintyy kuurosateita pitkin maan länsiosaa, ja joukossa voi olla myös ukkosia. Lauantain korkeimmat lukemat löytyvät maan itäosasta, mutta lämpötilat jäävät sielläkin alle 20 asteen.

– Ilmassa on tuulinen, sykyisempi tuntu. Runsaita sumuja voi esiintyä sateiden jäljiltä.

Kuurosateet vaeltavat Suomen ylle jälleen sunnuntaina. Maan etelä- ja keskiosissa lämpötila kohoaa yli 20 asteen. Kuitenkaan hellelukemiin ei enää päästä.

Ensi viikon alussa ei helteistä ole enää tietoa, ja ajoittaisia sateita tulee koko maassa. Tiistai on todennäköisesti poutaisempi päivä, mutta silloinkin lämpötilat jäävät reilusti hellerajan alapuolelle.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja