Loppukesän parhaat säät ovat nyt käsillä, kun lämmin ilmamassa virtaa Suomeen – tältä näyttää loppuviikon sää: "Nyt kannattaa nauttia"

2:59
Nyt on käsillä elokuun parhaimmat kesäpäivät – tältä näyttää loppuviikon sää.

Loppuviikosta Suomessa on koko maassa keskimääräistä lämpimämpää, kun lounaistuuli puhaltaa etelästä lämmintä ilmaa yllemme. Viikonloppuna on luvassa myös sateita, mutta sää pysyy kesäisen lämpimänä.

Keskiviikkona Etelä- ja Keski-Suomessa on poutaista ja lämpötilat ovat 21–25 astetta. Pohjois-Suomessa saattaa olla hajanaisia sateita vielä keskiviikkona ja torstaina, mutta lämpömittari kipuaa keskimääräistä korkeammalle eli noin 20 asteeseen.

Perjantai on poutainen ja lämmin koko maassa. Etelä- ja Keski-Suomessa lämpöä on 23–25 astetta, ja paikoin myös helleraja saattaa rikkoutua.

– Kaiken kaikkiaan tällä viikolla on parhaimpia elokuun loppukesän säitä, kun illat ovat pitkälle lämpimiä ja päivätkin kesäisen oloisia, Forecan meteorologi Miina Manninen kertoo.

– Eli nyt kannattaa nauttia.

Viikonloppuna sateita

Viikonloppuna sadealue kulkee koko maan yli kohti itää.

Ilma on yhä lämmintä, mutta hajanaiset sateet ja pilvisyys voi tehdä lauantaista hieman edellisiä päiviä viileämmän. Lapissakin lämpötilat pysyvät kuitenkin hieman alle 20 asteessa.

Sunnuntaina on yhä jonkin verran satunnaisia kuurosateita ympäri maan, mutta lämpö hellii kuitenkin koko maata, kunnes ensi viikon alusta lähtien lämmin ilmamassa lähtee siirtymään ja sää muuttuu viileämmäksi ja sateisemmaksi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja