Yllättävät ja tehokkaat treeniruoat – kokeile näitä!

Millaisia herkkuja ammattilaiset syövätkään palautuakseen liikuntasuorituksesta?

Liikunta-alan ammattilaiset paljastivat Shape-lehdelle parhaat treeniruokansa:

Kurkumasmoothie

– Keho on maitohapoilla treenin jälkeen, joten palautuminen on tärkää. Monet kuntoilijat valitsevat palautusruoaksi tai juomaksi jotain proteiinipitoista, mutta minä en. Useimmat proteiinit ovat nimittäin happamia. Mielestäni keho tarvitsee jotain emäksistä ja tulehdusta ehkäisevää. Teen smoothien pakastetuista banaaneista, marjoista, agavesta, vedestä sekä kurkumasta. Noin 20-30 minuuttia myöhemmin syön jotain proteiinipitoista, kun kehoni on valmis happamalle ruoalle, kuuluisa kalifornialainen joogaopettaja Tamal Dodge kertoo

Taatelit

– Taateleissa on runsaasti kaliumia, joka edesauttaa palautumisprosessia sekä poistaa kehosta ylimääräistä suolaa, vinkkaa fitness-kirjan kirjoittanut personal trainer Laurel House.

Maapähkinävoi-banaanismoothie

– Suosin tällaista smoothieta sekä ennen että jälkeen treenin. Maapähkinävoi-banaanismoothien sekaan laitan proteiinijauhetta, mantelimaitoa sekä ripauksen kanelia. Juon puolet smoothiesta matkalla treeneihin ja loput treenin jälkeen. Juoma on proteiinipitoinen ja tarjoaa runsaasti energiaa. Kaneli myös hallitsee verensokereita tehokkaasti, pilatesohjaaja Andrea Rogers kertoo.

Proteiinipopcornit

– Lempi palautumisruokani on pieni pussillinen vähärasvaisia popcorneja, joiden joukkoon sekoitan suklaanmakuista proteiinijauhetta. Popcornit ovat yksi parhaista kokoviljalähteistä täydentämään glykogeenivarastoja treenin jälkeen, liikuntapsykologi Marta Montenegro vinkkaa.

Kaakao

Hollywoodjulkkisten personal trainerina tunnettu Andrea Metcalf vannoo vähärasvaisen maitokaakaon nimeen. Kaakao tarjoaa tasapuolisesti kehon tarvitsemia proteiineja sekä hiilihydraatteja.

Lähde: Shape

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat