Yllättävää faktaa spermasta – tiesitkö näitä?

Fitsugar.com -sivusto kokosi yhteen yllättäviä faktoja spermasta. Tiesitkö sinä näitä?

Miehen sperma on täynnä elämää. Myös naisten on hyvä tietää tiettyjä asioita miehen elämäneliksiiristä eli siemennesteestä.

1. Yksittäisen siittiön kehitys sen syntymisestä siihen, että se on valmis hedelmöittämään munasolun, vie peräti kymmenen viikkoa. Vasta silloin siittiö on kypsä.

2. Terveen miehen kroppa tuottaa päivittäin 70–150 miljoonaa siittiötä. Yhdessä siemensyöksyssä saattaa kuitenkin olla jopa kolminkertainen määrä siittiöitä päivän tuotantoon nähden.

3. Siemennesteestä vain noin 10 prosenttia on spermaa. Siemennesteessä on sperman lisäksi valtavasti entsyymejä, C-vitamiinia, kalsiumia, proteiinia, natriumia, sinkkiä, sitruunahappoa ja hedelmäsokeria.

4. Se, mitä mies syö, vaikuttaa sperman makuun. Punainen liha, maitotuotteet, sipuli, valkosipuli ja kahvi vaikuttavat sperman makuun eri tavoin, kuin esimerkiksi paljon hedelmäsokeria sisältävät tuotteet.

5. Siittiöt voivat säilyä elävinä naisen elimistössä jopa viisi päivää. Tästä syystä on äärimmäisen tärkeää pitää huolta ehkäisystä. Vaikka tietäisi, ettei ovulaatio ole parhaillaan käynnissä, voi siittiö hedelmöittää munasolun vielä monta päivää seksin jälkeen.

6. Valmis sperma säilyy kunnossa kaksi viikkoa. Jos mies ei tuona aikana ejakuloi, siittiöt kuolevat ja elimistö hajottaa ne.


AVA

Lähde: Fitsugar

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja