Mainos

Yllättävä vapaus päättyi lyhyeen: Aktivistit vapauttivat sirkuksen strutsin – lintu jäi auton alle

Müncheniläissirkuksen strutsi jäi auton alle ja kuoli pian onnettomuudessa saamiinsa vammoihin – kaikki tämä vain hetki sen jälkeen, kun lintu oli päästetty vapaaksi häkistään. Asiasta uutisoi The Local.

Tunnistamattomat henkilöt hiippailivat maanantai-iltana yhdeksän aikaan Kaiser Circuksen leiriin, jossa sirkus piti majaa yhdessä 80 eläimensä kanssa.

Nala- ja Zawo-strutsien sekä Fred-hanhen häkin löydettyään tunkeutujat saivat ruuvattua häkin oven saranat irti ja vapautettua eläimet. Linnut lähtivätkin heti karkuun ja juoksivat yön pimeyteen, paikallinen poliisi kertoi.

Vapaus ei kuitenkaan tuonut onnea – ainakaan Nala-strutsin tapauksessa, vaan tapahtumalla oli kohtalokkaat seuraukset. Münchenin lounaisosissa teillä juoksennellut lintu jäi auton alle ja kuoli. Autoa kuljettanut henkilö pakeni paikalta, eikä häntä ole vielä pystytty tunnistamaan.

Kaksi muuta karkulaista, Zawo-strutsi ja Fred-hanhi, jäivät kiinni myöhemmin.

Poliisi uskoo, että vapautusiskun takana oli kolme miestä ja yksi nainen.

– Tapaus vaikutti minuun todella, elän eläinteni kanssa, sirkuksen johtaja André Kaiser kertoi saksalaiselle Süddeutsche Zeitung -lehdelle.

Yli 200-vuotiasta sirkusta johtava Kaiser kertoo olleensa tapahtumahetkellä kameleiden luona, eikä siis huomannut leiriin tunkeutuneita aktivisteja.

Hyökkäys vaikuttaa olleen sirkukseen kohdistuneiden eläinaktivistien häiriköinnin kärjistymä. Aikaisemmin Kaiserin kimppuun on käyty, hänen toimistonsa ikkunoita on rikottu ja sirkuksen aasit vapautettu aitauksestaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.