Yllättävä väite Englannin päävalmentajalta – tähtipelaaja kiusaantui: “Yksikään meistä ei myönnä sitä”

Englannin päävalmentaja Gareth Southgate vihjaa, ettei hänen pelaajiensa fyysinen taso ole tarpeeksi korkealla, jotta hän pystyisi toteuttamaan ihanteellista pelisuunnitelmaansa EM-kisoissa.

Englanti jäi torstaina 1–1-tasapeliin Tanskaa vastaan. Lopputulos ei miellyttänyt, mutta sitäkin suurempi pettymys oli tapa, jolla Englanti pelasi.

Haluttomaksi ja vaisuksi jo Serbia-voiton jälkeen leimattu Englanti tyytyi Harry Kanen 18. minuutin avausmaalin jälkeen vetäytymään syvälle suojellakseen johtoaan.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Maalin tehnyt Kane itse sai muun muassa kritiikkiä siitä, miten hän ei prässännyt tai tehnyt juoksuja puolustajien selustaan. Hänet otettiinkin vaihtoon jo 20 minuuttia ennen täyttä aikaa.

– Emme prässää tarpeeksi hyvin, emmekä tarpeeksi intensiivisesti, Southgate sanoi lehdistölle Guardianin mukaan.

– Meillä on rajoituksia fyysisen kunnon kanssa sen suhteen. Emme pysty prässäämään niin korkealta, kuin esimerkiksi karsinnoissa.

Southgaten vieressä istuneelta Declan Ricelta kysyttiin mielipidettä Southgaten kommentteihin pelaajien kunnosta. Englannin keskikentän ankkuri meni aiheesta hieman vaikeaksi.

– Sitä on hankala sanoa, Rice sanoi kysyttäessä siitä, onko pelaajien fyysinen kunto ongelma Englannille.

– Jokainen tietää vain itsensä. Yksikään meistä ei myönnä sitä, olemmeko väsyneitä vai emme. Pelin katsojana voit kertoa, onko pelaaja väsynyt vai ei. Mutta pelaaja itse ei koskaan myönnä sitä.

Liikaa paineita?

Englantia on pidetty kisojen alla yhtenä kirkkaimpana mestarisuosikkina. Rice kertoikin lisäksi siitä, miten pelaajat suhtautuvat heille asetettuihin suorituspaineisiin.

– Haluamme kaikki niin epätoivoisesti tehdä maamme ylpeäksi. Olemme kaikki niin epätoivoisia voittaaksemme, ollaksemme johtajia ja antaaksemme ihmisille elinikäisiä muistoja, Rice jatkoi.

– Joskus minusta tuntuu, että asetamme itsellemme liikaa paineita, vaikka voisimme vain mennä kentälle ja antaa asioiden loksahtaa itsestään paikalleen.

Ricen mukaan Englanti on kuitenkin hyvässä asemassa tulosten puolesta.

– Kaksi peliä, yksi voitto, yksi tasapeli. Nyt lähdemme viimeiseen peliin [Sloveniaa vastaan tiistaina]. Tavoitteenamme on aina tässä vaiheessa edetä lohkosta jatkoon, ja olen varma, että pystymme siihen edelleen.

Lue myös:

    Uusimmat