EM-kisoissa kuohuu: 80 miljoonan talentti maalasi, osuma ryöstettiin – "En voi ymmärtää!"

Jalkapallon EM-kisoissa Ranska ja Hollanti jäivät perjantain huippuottelussa 0–0-tasapeliin. Kohua riitti, kun Hollannin huippulupauksen Xavi Simonsin maali hylättiin.

Tilanteen juuret ulottuvat perjantain pelin toiselle jaksolle, kun Simons tykitti niin sanotun riparikudin verkkoon. Ottelun päätuomari Anthony Taylor vetäytyi tarkistelemaan tilannetta videolta.

Todella pitkän pohdinnan jälkeen Taylor hylkäsi osuman paitsiona. Taylor ja ottelun videotuomaristo tekivät hyvin kiistanalaisen tulkinnan, kun heidän mielestään Hollannin laitapuolustaja Denzel Dumfries esti tilanteessa Ranskan maalivahtia Mike Maignania.

– Dumfries oli paitsiossa, mutta ei hän mielestäni häirinnyt molaria millään tavalla. Ihan hyväksyttävä maali, Hollannin päävalmentaja Ronald Koeman hämmästeli.

Koeman kävi tilanteesta kuumana.

– Tuota piti tarkistella viiden minuutin ajan? En voi ymmärtää! Koeman ihmetteli.

Tilanteessa maaliverkkoja heiluttanut Simons, 21, on tällä hetkellä kovien siirtohuhujen kohteena. Muun muassa saksalainen suurseura Bayern München on PSG:n taitavan keskikenttäpelaajan perässä. Simonsia on viety myös entisen seuransa FC Barcelonan suuntaan. 

Jalkapallon siirtosivusto Transfermarkt arvioi Simonsin tämän hetken markkina-arvoksi 80 miljoonaa euroa. Hän pelasi viime kaudella lainalla saksalaisessa RB Leipzigissä.

Hollanti ja Ranska ovat tällä hetkellä D-lohkon jaetulla kärkipaikalla. Molemmilla joukkueilla on neljä pistettä.

Hollanti kohtaa alkulohkon päätöskierroksella Itävallan ja Ranska Puolan. Molemmat ottelut pelataan tiistaina.

Lue myös:

    Uusimmat