Ylitornion asuntopalon sytyttäjäksi epäilty oli poliisin mukaan rikkonut lähestymiskieltoa – epäillään murhan yrityksestä

Ylitornion murha: Tältä rikospaikalla näytti pian sen jälkeen, kun pelastushenkilökunta ja poliisit ehtivät paikalle 0:51
Video: tältä näytti tapahtumapaikalla lauantaina.

Ylitorniolla asuntopalon sytyttäjäksi epäiltyä miestä epäillään murhan yrityksestä, törkeästä kotirauhan rikkomisesta, törkeästä vahingonteosta, lähestymiskiellon rikkomisesta, vainoamisesta, moottorikulkuneuvon käyttövarkaudesta, vahingonteosta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja rattijuopumuksesta, poliisi kertoi tiedotteessa.

24-vuotias mies vangittiin tiistaina Lapin käräjäoikeudessa todennäköisin syin epäiltynä murhan yrityksestä.

Poliisi epäilee palon saaneen alkunsa taloon tunkeutuneen miehen levittämästä bensiinistä. Miehen epäillään valelleen sitä talon sisäpuolelle tarkoituksenaan polttaa rakennus kokonaan. Talossa oli tapahtuma-aikaan sisällä kaksi naista ja sylilapsi, jotka pääsivät poistumaan asunnosta.

Poliisin mukaan mies on aiemmin syyllistynyt rikoksiin ex-puolisoaan kohtaan ja hän oli rikkonut lähestymiskieltoa, johon hänet oli määrätty asunnossa ollutta ex-puolisoaan kohtaan.

Lue myös:

    Uusimmat