Ylipainoisten synnyttäjien määrä edelleen kasvussa – muun muassa keisarileikkaukseen joutumisen riski normaalipainoisia suurempi

6:57
MTV Uutiset perkaa syitä: Jopa 40 prosenttia synnyttäjistä on ylipainoisia jo ennen raskautta – syntyneiden lasten määrä edelleen laskussa.

Suomessa syntyi vuonna 2018 hieman alle 50 000 lasta. Synnyttäjien keski-ikä oli 31 vuotta.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tilastojen mukaan selvästi useampi kuin joka kolmas synnyttäjä oli viime vuonna ylipainoinen. Lihavia oli 16 prosenttia kaikista synnyttäjistä.

Kattavaa tietoa synnyttäjien painoindekseistä on saatavilla vuodesta 2006 alkaen. Ylipainoisten synnyttäjien osuus on vuosien mittaan kasvanut useammalla prosenttiyksiköllä.

Lihavuus lisää muun muassa raskaudenaikaisen diabeteksen riskiä. Myös keisarileikkaukset ovat ylipainoisille tavanomaisempia kuin normaalipainoisille.

Ylipainoiset toipuvat usein hitaammin operaatiosta. Lisäksi heidän riskinsä saada erilaisia tulehduksia on suurempi kuin normaalipainoisilla synnyttäjillä.

Viime vuonna kaikkien synnyttäjien keski-ikä oli 31 vuotta ja ensisynnyttäjien hieman yli 29 vuotta.

Viime vuonna Suomessa syntyi hieman alle 50 000 lasta. Suunniteltuja kotisynnytyksiä oli seitsemisenkymmentä.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja