Yli 1000 kuollutta delfiiniä on huuhtoutunut Ranskan rannikolle vain muutamassa kuukaudessa – tutkijat pelkäävät populaatioiden tuhoutuvan: "Tämä ei ole luonnollista"

Atlantin valtamereltä huuhtoutuu Ranskan rannikolle delfiinejä ja pyöriäisiä hälyttävää tahtia. Tutkijoiden mukaan kalastustoiminta uhkaa kokonaisia populaatioita.

Rannoilta löydettyjen delfiinien ruumiinavaukset paljastavat murtumia ja haavoja, joita kalastusverkot ovat niihin jättäneet. Osan ruumiita on vahingoitettu kalastajien toimesta, ennen kuin ne on heitetty takaisin mereen.

– Viimeisenä kolmena vuotena yli 1000 kuollutta delfiiniä ja pyöriäistä on huuhtoutunut rantaan neljän kuukauden ajanjakson aikana, meribiologi Morgane Perri sanoo uutistoimisto Reutersille.

Delfiinit ovat ottaneet kovimman iskun. Tutkijat pelkäävät kuolleisuuslukujen olevan jopa kymmenkertaisia rannikolla lasketusta.

Troolaus erityisen haitallista mereneläville

Atlantilla kalastuksen aiheuttamat vahingot ovat kasvaneet merkittävästi viime vuosina läntisen Euroopan merien muuttuneiden kalastustapojen vuoksi. Erityisen vahingollisia ovat troolausalukset, jotka vetävät suuria verkkoja perässään.

Delfiinit ovat nisäkkäitä ja ne lisääntyvät hitaasti. Siksi tutkijat pelkäävätkin, että niiden populaatiot eivät ehdi elpymään kalastuksen aiheuttamista vahingoista.

– [Kuolemat] johtuvat ihmisten toiminnasta ja luonnon hyväksikäytöstä, tämä ei ole luonnollista, tutkija Willy Dabin sanoo.

Katso artikkelin yhteydessä olevalta videolta, kuinka tutkijat selvittävät delfiinien joukkokuolemia Ranskan rannikolla. Varoitus! Video sisältää materiaalia, joka voi järkyttää herkimpiä.

Lue myös:

    Uusimmat