Mainos

Ylen päätoimittaja torjuu Aku Louhimiehen syytöksiä BBC-pestin karkaamisesta – Britanniasta vahvistetaan: "Tuotantoyhtiö on päättänyt palkata toisen ohjaajan"

3:24

Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan vastaava päätoimittaja Jouko Jokinen on puolustautunut kirjoituksessaan ohjaaja Aku Louhimiehen esittämiltä Yleä koskevilta väitteiltä.

Jokisen mukaan Ylen opintovapaalla oleva toimittaja Sara Rigatelli ei ole pyrkinyt toiminnallaan estämään Louhimiehen työllistymistä.

Rigatelli oli saanut vihjeen Louhimiehen pestaamisesta isoon kansainväliseen tuotantoon. Hän oli opintovapaalla selvittänyt asiaa pestin antaneelta Britannian yleisradiolta BBC:ltä, ja tämän jälkeen välittänyt tiedot Ylelle juttua varten.

Louhimiehen mukaan hänet laitettiin syrjään tuotannosta yhteydenoton jälkeen.

"Kyse oli täysin normaalista tiedonhankinnasta"

Jokinen kertoo Rigatellin selvittäneen asiaa aluksi täysin oma-aloitteisesti.

– Lyhyen sähköpostivaihdon tarkoituksena oli uutisvinkin varmistaminen. Kyse oli täysin normaalista tiedonhankinnasta, muuta motiivia toimittajalla ei toiminnalleen ollut, Jokinen kirjoittaa.

– Aku Louhimiehen mukaan Ylen toimittajan yhteydenotto BBC:hen oli toimittajan henkilökohtainen yritys estää Louhimiehen työllistyminen, Jokinen jatkaa.

Jokisen mukaan väite ei pidä paikkaansa.

– Yle puolustaa järkähtämättömästi yleisön oikeutta tietää ja toimittajiensa mahdollisuuksia hankkia tietoa tätä tarkoitusta varten.

Jokinen: Jutussa ei virheitä

Lisäksi Jokinen torjuu Louhimiehen väitteen siitä, että Ylen maaliskuussa julkaisemassa, laajan kohun käynnistäneessä jutussa olisi virheitä.

Hänen mukaansa Louhimiehen keväällä tekemä oikaisuvaatimus käsiteltiin erittäin perusteellisesti ja esimerkiksi useita Louhimiehen nimeämiä lisätodistajia kuultiin.

– Mitkään lisätarkastukset eivät kuitenkaan osoittaneet jutussa esitettyjä kirjauksia virheellisiksi, Jokinen toteaa.

Tuotantopuoli aikoo nyt vaieta tapaus Louhimiehestä

Louhimiehen oli alunperin määrä olla mukana BBC:n World on Fire -draamatuotannossa. Sarjan tuotannosta vastaa Mammoth-tuotantoyhtiö.

MTV Uutisten Mammothille esittämään haastattelupyyntöön vastattiin sähköpostitse Milk Publicity -PR-toimistosta.

– Mammoth on päättänyt palkata toisen ohjaajan, toimistolta kommentoidaan.

– He eivät kommentoi ohjaaja Aku Louhimiestä koskevaa asiaa tämän enempää, toimistolta kirjoitetaan.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja