Yle: Mika Lehtimäki sai varoituksen naisiin kohdistuneesta epäasiallisesta käytöksestä – "Tällainen tilanne on ollut"

Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Lehtimäki on saanut viime syksynä varoituksen naisiin työyhteisössä kohdistuneesta epäasiallisesta käytöksestä, Yle kertoo.

– Pitää paikkansa. Tällainen tilanne on ollut viime syksynä. Työnantajan johdolla se on asianmukaisesti selvitetty kaikkien osapuolien läsnäollessa. Asia on sovittu ja loppuun käsitelty, Lehtimäki kommentoi.

Lehtimäki ilmoittaa osapuolten kesken sovitun, ettei asiaa kommentoida enempää.

Hän sanoo muuttavansa käyttäytymistään.

– Ehdottomasti. Nykypäivän pelisääntöjen mukaan on mentävä. On oltava erittäin tarkka ja vastuullinen näissä asioissa.

Olympiakomitean toimitusjohtajan Mikko Salosen mukaan Olympiakomiteassa suhtaudutaan epäasialliseen käytökseen vakavasti.

– Olympiakomiteassa on nollatoleranssi epäasialliseen käyttäytymiseen ja häirintään. Jos meille tulee näihin viittaava ilmoitus, se otetaan erittäin vakavasti. Mitään ei jätetä selvittämättä ja tutkimatta. Asianosaiset kuullaan huolella. Tarjotaan apua kaikille osapuolille, Salonen kertoi.

Lehtimäki on toiminut Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtajana vuodesta 2018, ja Olympiakomitean hallitus nimitti maaliskuun alussa hänet jatkamaan tehtävässä vuoteen 2024 saakka. Sopimukseen sisältyy lisäksi optio työsuhteen jatkosta kesään 2026 saakka.

Lue myös:

    Uusimmat