Mainos

Yksiö ei kelpaa enää ensiasunnoksi

Ensiasunnoiksi ei enää hankita yksiöitä, vaan enemmistö ostaa saman tien kaksion tai kolmion, kertoo Kiinteistömaailman tuore selvitys.

Löydä unelmiesi asuntoJokakoti.fi-asuntopalvelusta.

Keskimääräinen ensiasunto on koko maassa 68 neliön suuruinen ja maksaa 147 183 euroa. Yksiöt kelpaavat lähinnä vain Helsingissä: selvityksen mukaan pääkaupungissa 16 prosenttia hankkii ensiasunnokseen yksiön, 42 prosenttia kaksion ja 29 prosenttia kolmion. Muualla Suomessa yksiöiden osuus on hyvin pieni ja kolmioita myydään ensiasunnoiksi eniten.

Yleensä ensiasunto ostetaan kerrostalosta. Omakotitalo päätyy ensiasunnoksi erittäin harvoin.

Selvityksessä oli mukana yli 9 000 vuosina 2008-2010 tehtyä ensiasuntokauppaa. Selvityksen mukaan ensiasunnon ostaja on nykyään tyypillisesti työssäkäyvä ja lapseton alle kolmekymppinen, joka on aiemmin asunut vuokralla ja ostaa ensiasunnon yhdessä kumppaninsa kanssa.

Ensiasunnon ostajat tekevät tällä hetkellä 28 prosenttia kaikista asuntokaupoista. He etsivät lähinnä vanhoja asuntoja, sillä uuteen asuntoon päätyy vain kuusi prosenttia ensiasunnon ostajista.

Yli 85 prosenttia Kiinteistömaailman kyselyyn vastanneista on ostanut oman asunnon, koska uskoo sen olevan hyvä sijoitus pitkällä tähtäimellä ja 45 prosenttia siksi, että pitää vuokratasoa liian korkeana.

Löydä unelmiesi asuntoJokakoti.fi-asuntopalvelusta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.