Yksinkertainen niksi: Avokadon kypsyys selviää helposti

Avokadon kypsyys selviää hedelmän kannasta.

Kun valikoit ostoskärryysi syötäväksi hyviä avokadoja, puristelet niitä todennäköisesti hellästi koittaaksesi, antaako hedelmäliha hieman periksi. Mutta tiesitkö, että on toinenkin tapa päätellä avokadon olevan kypsä?

Kypsien avokadojen etsiminen kaupasta voi olla turhauttavaa puuhaa. Nyrkkisääntöhän on, että mikäli avokado antaa hieman periksi puristettaessa, se on kypsä syötäväksi. Toisinaan pehmeähkön tuntuinen hedelmä ei olekaan kypsä vaan pelkästään kolhiintunut ja kotona odottaa suuri pettymys, kun herkulliseksi kuvittelemasi hedelmä onkin ruskeaa mössöä.

Tarkista avokadon kypsyys näin:

1. Nyppää avokadon päästä pieni ruskea kanta pois.

2. Jos kanta irtoaa helposti ja sen alta näkyy vihreää, avokado on kypsä.

3. Jos kanta ei irtoa tai kannan alta näkyy ruskeaa, avokado ei ole kypsä.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat