Yksi porukka suhtautuu moottoripyöriin muita hyväksyvämmin – MP-messuilla pääset koeajamaan prätkiä ilman korttiakin

0:25
Huh, mikä tilanne! Moottoripyöräilijä oli törmätä hirveen Rengossa toukokuussa 2019.

Nuoret aikuiset suhtautuvat moottoripyöräilyyn muita ikäryhmiä myönteisemmin, selviää tuoreesta tutkimuksesta. MP 20 -moottoripyörämessut järjestetään Helsingin Messukeskuksessa tänä viikonloppuna.

Moottoripyöräily kasvattaa suosiotaan, ja erityisesti nuoret aikuiset pitävät harrastusta kiinnostavana. MP-alan Yhteistyöryhmän teettämässä tutkimuksessa selvisi, että 18–24-vuotiaista vastaajista 35 prosentilla oli erittäin positiivinen tai positiivinen mielikuva moottoripyöräilystä – sukupuolesta riippumatta.

Teknisen Kaupan Liiton moottoripyöräjaoston puheenjohtajan Mikko Summan mukaan nuorten aikuisten myönteisen suhtautumisen yksi syy on kiinnostus päästöasioita kohtaan.

– Moottoripyöräily on vähäpäästöisempi ratkaisu esimerkiksi autoiluun verrattuna, ja siksi nuoret aikuiset voivat haluta valita tämän liikkumismuodon. On todella hienoa nähdä, että nuoret ovat kiinnostuneita moottoripyöräilystä, sillä tarvitsemme lisää nuoria harrastajia alalle, Summa kertoo.

Tänään ovensa yleisölle avannut MP 20 -messutapahtuma pyrkii huomioimaan suopeimmin kaksipyöräisiin suhtautuvan ikäryhmän. Messuilla tuetaan muun muassa nuorten moottorityöpajatoimintaa sekä kaikentasoisia kilpamoottoripyöräilijöitä.

Puuttuva ajokortti haittaa harrastustoimintaa – MP-messuilta helpotusta

Tutkimuksessa ilmeni, että suurimmaksi esteeksi moottoripyöräilyharrastukselle nuoret aikuiset kokivat puuttuvan ajokortin, turvallisuuden sekä sääolosuhteet. Yli puolella vastaajista ajokortin puuttuminen oli syynä kaksipyöräisen hankinnan esteeksi.

– Tätä voi selittää osittain se, että ajokortin saamisen vaikeudesta on puhuttu julkisuudessa paljon, vaikka asia ei välttämättä ole niin. Kyse on siis enemmän mielikuvista. Ajokortin hankintaprosessia on uudistettu paljon viimeisen viiden vuoden aikana, ja siihen on saatu huomattavaa kehitystä, Summa huomauttaa.

MP-messuilla on tänäkin vuonna mahdollisuus suorittaa mopo-, kevytmoottoripyörä- ja moottoripyöräkorttiin vaadittavia teoriatunteja veloituksetta. Messuilla pääsee myös koeajamaan kaksipyöräisiä, vaikkei korttia omistaisikaan.

Lähde: MP-alan yhteistyöryhmä

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja