Yksi maailman kuuluisimmista tuoksuista täytti 100 vuotta: Tuoksun luoja oli kyllästynyt hien ja halvan rakkauden hajuun

1:35
Tänään on kulunut sata vuotta ranskalaisen ompelijayrittäjä Coco Chanelin markkinoille tuomasta kuuluisasta hajuvedestä.

Keskiviikkona tuli kuluneeksi sata vuotta siitä, kun ranskalainen ompelijayrittäjä Coco Chanel toi markkinoille maailman kenties kuuluisimman hajuveden, Chanel vitosen.

Vuosisata sitten menestyvä muotinainen Gabrielle Chanel oli kyllästynyt. Hänestä pariisittaret haisivat hieltä ja halvalta rakkaudelta. Asioiden oli muututtava. Naisten pitäisi tuoksua puhtaalta, kuten nunnat hänen teinikoulussaan ja raikkailta, vahvoilta ja vapailta, kuten nykyaika.

Lomalla Rivieralla Chanel palkkasi venäläisrakastajansa neuvosta tsaarille työskennelleen parfumöörin, joka loihti kymmenen ehdokasta. Chanel valitsi numero viiden.

30 vuotta myöhemmin Chanel 5 oli jo maailmankuulu, ja kelpasi yöpaidaksi Hollywoodissa. Vuosikymmenten mittaan se on voimaannuttanut naisia kaikkialla. Viskikarahvista muotonsa saanut pelkistetty pullo on ikoni.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja