Yksi kuolemantapaus ja 44 tartunnan saanutta – koronavirus levisi asumisyksikköön Etelä-Savossa Pieksämäellä

3:20
Saksassa totaalisulku, Ruotsissa hoitohenkilöstö kovilla – kirjeenvaihtajat kertovat, kuinka koronavirus riepottelee Eurooppaa

Koronavirus on joulukuun alkupuolella päässyt leviämään muun muassa Pieksämäellä toimivassa Valona Vanhuspalveluissa Etelä-Savossa.

Kirkkopalvelut kertoi tänään, että asumisyksikössä on viime yönä tapahtunut ensimmäinen koronavirukseen liittyvä kuolemantapaus. Lisäksi yhdellä Vanhuspalvelujen asumisyksikön asukkaalla ja yhdellä työntekijällä on todettu uudet koronavirustartunnat.

Yhteensä koronavirustartunnan on saanut 19 asukasta ja 25 työntekijää. Henkilökunnan ensimmäinen tartunta todettiin joulukuun 3. päivänä ja viimeisin eilen sunnuntaina. Kymmenen asukkaan tartunnasta tuli tieto viime viikon maanantaina, ja viimeisin asukastartunta varmistui sunnuntaina. 

Tiedot mahdollisista muista uusista koronakuolemista sekä sairaalassa ja tehohoidossa olevien määrästä julkaistaan huomenna.

Juttua korjattu kello 14.09: koronavirustartunnan on saanut yhteensä 19 asukasta ja 25 työntekijää. Asiasta tiedotetaan lisää huomenna.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja