Yksi asia jäi vaivaamaan upeasti hiihtänyttä suomalaisyllättäjää: "Ihan pikkuisen harmittaa"

Suomalaisnaiset onnistuivat hienosti maastohiihdon Tour de Skillä perjantaina. Johanna Matintalo oli perinteisen hiihtotavan kymmenen kilometrin yhteislähtökilpailussa viides ja Krista Pärmäkoski kuudes.

Matintalolle sijoitus oli uran paras maailmancupissa. Aiemmin Matintalo oli ollut parhaimmillaan kymmenes.

Matintalo jäi kilpailun voittaneesta Venäjän Natalia Nepriajevasta 7,2 sekuntia. Kolmossijan Ruotsin Ebba Anderssoniin eroa jäi 3,1 sekuntia.

– Ei voi olla pettynyt, kun tuli selkeästi uran paras sijoitus. Samalla ihan pikkaisen harmittaa, että se pallipaikka jäi niin lähelle. Tästä sisuuntuneena jatketaan ja toivotaan, että tulevissa kisoissa ja tulevaisuudessa on mahdollista saavuttaa podium-paikka, Matintalo sanoi Hiihtoliiton haastattelussa.

Matintalo kehui suksiensa toimineen mainiosti. Hiihto tuntui muutenkin hyvältä. Sitä suomalainen harmitteli, että oli viimeiselle kierrokselle lähtiessään hieman liian kaukana kärkijoukosta. Eroa kärkeen oli tuossa kohtaa 4,9 sekuntia.

– Vika kierros meni siihen, että yritin pysyä mahdollisimman lähellä kärkiryhmää, eikä siihen, että olisin pystynyt rennosti tulemaan sen mukana. Se jäi ehkä vähän harmittamaan  

Matintalo käänsi katseensa kuitenkin jo tulevaisuuteen.

– Toivotaan, että tulevissa kisoissa on loppuun asti paremmat asetelmat ja pystyy kääntämään lopputaistot omaksi eduksi.

Pärmäkoski tyytyväinen

Krista Pärmäkoski oli tyytyväinen perjantain suoritukseensa. Yhden välipäivän jälkeen suomalaisen vire oli parempi kuin Toblachissa hiihdetyssä perinteisen kymmenen kilometrin kilpailussa.

– Teki hyvää että sai vähän huilata. Oli kiva hiihtää, kun oli kunnon pakkaskeli ja rautatieladut. Monesti niissä kisoissa olen hiihtänyt hyvin.

Tour de Skistä on jäljellä vielä kaksi etappia. Lauantaina ohjelmassa on sprintti. Pärmäkoski on perjantain jälkeen Tourin kokonaistilanteessa sijalla viisi reilut kaksi minuuttia johtavaa Jessica Digginsiä perässä.

– Huominen sprintti tulee olemaan haasteellinen. Pitäisi onnistua, että pystyisi olemaan loppusijoituksissa hyvä.

Kaikkinensa Pärmäkoski on ollut tyytyväinen tekemiseensä Tour de Skillä.

– Olen paljon paremmilla sijoilla kuin ajattelin, kun lähdin Tourille. Lähdetään nauttimaan tulevista kisoista.

Tour de Ski jatkuu lauantaina sprinttikilpailuilla. Sunnuntaina ohjelmassa on päätösetappi, joka huipentuu Alpe Cermisin nousuun.

Lue myös:

    Uusimmat